U trendu

Životna priča: Slavni glumac pokušao da izvrši samoubistvo, da bi spasao brata blizanca

Ešton Kučer je jedan od najpopularnijih glumaca Holivuda, a njegova biografija krije i potpuno neverovatnu priču o vrlo specifičnom odnosu sa bratom blizancem. Naime, Majkl Kučer imao je problema sa srcem u mladosti, a to je u velikoj meri odredilo i njegov, i životni put njegovog brata, prenose mediji.

Kada su imali 13 godina, Majklovo stanje se veoma pogoršalo i samo je transplantacija srca mogla da ga spasi. Kako donora nije bilo na vidiku, tuga i čemer u porodici su postali neizdrživi, naročito za Eštona. Često se dešavalo da ga nema kod kuće i po nekoliko dana, jer nije mogao da izdrži stres i želeo je da bar malo skrene misli.

Kada je Majkl završio u bolnici, dani su počeli da se odbrojavaju. Ešton je upao u teško psihičko stanje i otišao tako daleko da pokuša samoubistvo. Stao je na balkon bolnice u kojoj je njegov brat ležao sa željom da se njegovo srce nakon pogibije donira Majklu. U poslednjem trenutku otac je uspeo da ga odgovori od toga.

U vreme dok se ta drama odvijala, u drugoj državi se desila saobraćajna nesreća i lekari su obavešteni da je jedno srce slobodno. Izvršena je operacija, a Majkl je ostao živ. Danas sasvim normalno funkcioniše i vodi lep život.

Naravno, bratovljev gest nikada neće zaboraviti. Ova dramatična situacija uticala na njihove živote. Nakon škole, Ešton je otišao je na studije biohemijskog inženjera kako bi izumeo lek za bolest od koje je patio njegov brat i mnogi drugi ljudi. Ali sudbina mu je ipak bila da postane holivudska zvezda. Majkl je postao advokat koji brani prava dece sa cerebralnom paralizom, a braća Kučer su danas često zajedno aktivni u dobrotvornom radu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.