U trendu

Zlatna voda skida fleke sa kože, a za njenu pripremu dovoljan vam je samo prsten!

Kada napravite zlatnu vodu, možete da se umivate njom, da pravite obloge ili da je koristite za masažu.

Ruska lekarka Julija Doronjina kaže da zlato pomaže da se poništi štetna oksidacija koja nastaje zbog svakodnevne izloženosti toksinima i zagađivačima. Neverovatno je za šta je sve dobra zlatna voda.

Osim što deluje antibakterijski i protivupalno, zlato takođe izbeljuje staračke pege i mrlje nastale usled sunčevog zračenja.

Zlatna voda usporava potrošnju kolagena i elastina, stimuliše rast ćelija, tako što omogućava da se molekuli kiseonika transportuju pravo u kožu, zbog čega se ona revitalizuje i dobija mladolik izgled.

Takođe, podstiče cirkulaciju, jača tonus mišića, a odgovara svim tipovima kože. Ako se umivate zlatnom vodom, masna koža gubi suvišan sjaj i postaje glatka, a suva će biti meka i hidrirana. Ispiranje kose ovom vodom jača dlaku i revitalizuje kožu glave – kaže doktorka Doronjina.

Kako se priprema zlatna voda?

Ovo je recept za pripremanje i korišćenje zlatne vode iz njene knjige „Šungit – kamen spasilac“.

Priprema: Uzmite zlatan novčić, dukat ili komad nakita od isključivo žutog zlata, bez ukrasnog kamenja, težine oko tri grama. Dobro ga operite pod mlazom vode i stavite u neoštećen emajlirani lončić.

Prelijte zlato sa dve čaše filtrirane vode i ostavite da vri, ali na laganoj temperaturi sve dok se količina vode ne smanji za polovinu. Izvadite zlato, a vodu koristite za umivanje, masažu ili kao oblog protiv bolova u mišićima, kao i za stimulaciju limfne drenaže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar