Znate li koje karakteristike nasleđujemo od majke, a koje od oca: Iznenadićete se

Sigurno ste za sebe ili svoje dete do sada čuli: „Ista si majka!“ ili „Preslikani otac!“

Majčini geni su obično 50% detetovog DNK, a očevi geni čine ostalih 50%. Međutim, muški geni su agresivniji od ženskih, zato su istaknutiji. Dakle, obično postoji 40% aktivnih ženskih gena i 60% aktivnih muških gena. Pored toga, telo trudnice indentifikuje fetus kao vanzemaljsko telo. Da bi žensko telo spaslo bebu, mora da nađe mir sa agresivnim očevim genima (ponekad, po cenu sopstvenih gena), piše Stil.

Pol bebe: Pol buduće bebe zavisi od muškarca. Ako muškarac u porodici ima više sestara, dobiće kćerke, ako ima više braće, dobiće sinove.

Kvalitet zuba: Ako otac ima problema sa zubima – i deca će imati iste probleme. Ovde su geni izričiti – od oca nasleđujemo kvalitet zuba!

Inteligencija: Kćerke će inteligenciju povući od oba roditelja, dok će sinovi biti inteligentni na majku. Međutim, samo do 40% majčine inteligencije se nasleđuje, ostatak se dobija tokom života. Dakle, rad, rad i samo rad.

Mentalne bolesti: S godinama, kvalitet sperme se smanjuje. Zbog toga stariji ljudi mogu preneti mutirane gene svojoj deci. Ovo povećava rizik od mentalnih bolesti, autizma, hiperaktivnosti ili bipolarnog poremećaja.

Muškarac u bilo kom dobu, ako ima koronarnu bolest verovatno će je preneti sinovima.

Ako se muškarac borio sa neplodnošću, začeće je urađeno vantelesno, sinovi će imati isti problem.

Gojaznost: Težina kod dece zavisi isključivo od majke. Ako je majka gojazna, biće i deca. Ako je majka mršava i deca će biti fit.

Visina: Na visinu utiču više očevi geni, nego majčini. Mada postoje dva merenja:

Ako imate sina, uzmite majčinu visinu, dodajte očevu, a zatim još 5 centimetara na taj zbir. Podelite zbir sa dva i dobićete visinu vašeg sina.

Ako imate ćerku, na majčinu visinu dodajte očevu i od zbira oduzmite 13. Podelite sa 2 i dobićete visinu vaše kćerke.

Boja očiju: Braon boja očiju je dominantna. Ako jedan od roditelja ima braon oči, a drugi plavu boju, dete će verovatno imati braon oči. Nije isključeno i da dete bude smeđooko, iako su roditelji plavooki.

Rupice na obrazima: nasleđuju se u potpunosti.

Kovrdžava kosa: Ako oba roditelja imaju kovrdžavu kosu – imaće i dete. Ako jedan od roditelja ima kovrdžavu kosu, a drugi ravnu – dete će imati talasastu kosu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.