U trendu

Znate li šta sve možete dobiti besplatno na letu, vaše je samo da tražite od osoblja

Letenje avionom već odavno preuzima primat, a udobnost pri letenju nije samo namenjena za putnike u biznis klasi. Neke pogodnosti možete ostvariti besplatno i u ekonomskoj klasi.

Neke od osnovnih usluga letenja avionom nestale su 2000-ih. Obroci, besplatan prijavljeni prtljag, udoban prostor za noge, ćebad i jastuci na svakom sedištu uglavnom su nestali za putnike koji plaćaju kartu ekonomskoj klasi.

Međutim, to ne znači da morate dodatno platiti za sve kada letite ekonomskom klasom. U stvari, aviokompanije imaju na raspolaganju neke besplatne i dodatne pogodnosti i one bi mogle biti vaše jednostavno ako ih pitate, piše Klix.ba.

Dopuna vode

Budući da ne možete proći kroz bezbednosnu kontrolnu tačku sa rancem napunjenim plastičnim flašama za vodu za svoje putovanje, putujte sa flašicom za ponovno punjenje.

Ovo će funkcionisati mnogo bolje ako tražite od stjuardesa da vam dopune bocu vode za višekratnu upotrebu umesto da tražite ponovno punjenje plastične jednokratne flašice koju ste kupili na aerodromu.

Lekovi bez recepta

Stajls je rekao da su avioni često opskrbljeni medicinskim artiklima i predmetima prve pomoći.

Mnoge osnovne potrepštine bez recepta kao što su lekovi protiv mučnine, zavoji i skoro sve ostalo što biste pronašli u osnovnom kompletu prve pomoći dostupni su besplatno, ako tražite.

Svaka aviokompanija ima smernice o tome koje lekove može dati putnicima bez medicinskog uputa, ali uobičajeni lekovi bez recepta su dozvoljeni. Oni žele da vam bude udobno tokom leta koliko i njima.

Dodatne grickalice i pića

Bez uključene usluge obroka na domaćim letovima, putnici mogu ogladneti.

Neke od stvari za koje putnici nisu znali da ih mogu tražiti su i dodatne grickalice. Većina aviokompanija nudi besplatne kikiriki, perece ili druge grickalice.

Osoblje će vam dati grickalice, ali im prethodno treba zatražiti to. Na dugim letovima, opcije za užinu nakon obroka su raznovrsnije.

Čepići za uši

Spavanje u avionu nije lako, a čepići za uši mogu pomoći.

Želite da ugasite buku oko sebe i uživate u dremanju? Stjuardese vam obično mogu dati besplatne čepiće za uši, ako tražite.

Jastuci i ćebad

Iako vas jastuk i ćebe verovatno neće čekati na vašem sedištu, stjuardesa ih obično može doneti ako zatražite.

Ostali lični predmeti

Većina avio-kompanija ima neki komplet dobrodošlice, koji može uključivati ​​čarape, četkicu za zube i pastu za zube. Neki čak imaju i maske za oči.

Pomoć s decom

Ako putujete sami sa detetom i morate da koristite toalet, stjuardese vam mogu nakratko pomoći oko vašeg mališana dok ste daleko od svog sedišta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar