U trendu

Zovu ga „zlato u tegli“: Svako jutro uzimala je kašičicu ovog eliksira, efekat je sjajan

Ukoliko osetite pad energije, pokušajte da povratite energiju uz pomoć eliksira, recept za koji smo pronašli na Instagram stranici. Zovu ga „Zlato u tegli“.

Potrebno vam je:

teglica meda od 400 g

3 limuna

i veća glavica belog luka 1

Beli luk sitno iseckati, limun izrendati sa koricom i sve to umešati u med. Sipati u teglu, dobro zatvoriti i ostaviti da odstoji 7 dana na tamnom mestu. Nakon toga, piće je spremno. Uzmite jednu kašiku ovog eliksira ujutru, a možete i više tokom dana.

Verujte, koristeći ovo zlato u tegli osetićete se vitalnije, energičnije i zaboravićete šta je bolest – piše na profilu „Najblja mamina kuhinja“.

Kombinacija belog luka i meda protiv bakterijskih infekcija

Laboratorijske studije otkrivaju da beli luk u kombinaciji sa jednom vrstom tazma meda može da zaustavi rast nekih vrsta bakterija. Kombinacija belog luka i meda je usporila ili zaustavila rast bakterija koje izazivaju bolesti i infekcije uključujući upalu pluća i neke oblike trovanja hranom.

Druga laboratorijska studija je pokazala da je kombinacija soka od belog luka i meda bila u stanju da eliminiše bakterijske infekcije koje se ne mogu lečiti antibiotskim lekovima. Međutim, potrebno je više istraživanja da bi se otkrilo da li med i beli luk mogu da deluju na ovaj način na ljudski organizam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.