U trendu

Zovu je “ljudski detektor laži”, a tvrdi da psihopate prepoznaje po ovom izrazu lica (VIDEO)

Ekspertkinja za izraze lica Annie Sarnblad upozorila je da određeni jezivi pogled zapravo može biti izdajnički znak da je osoba psihopata, piše LADbible.

Annie je samoprozvani ‘ljudski detektor laži’ ali je i sertifikovana u Sistemu kodiranja lica. Za sebe kaže da je majstor u čitanju mikroekspresija, koje opisuje kao „podsvesno curenje emocija koje neizgovorene osećaje čini vidljivima“, prenosi net.hr.

Ona je za vreme gostovanja u podcastu „The School of Greatness“, otkrila prepoznatljive osobine psihopata te je pojasnila kako ga možete otkriti psihopatu u svojoj sredini.

„Ako se nađem u nekoj strašnoj situaciji, ako me nešto uplaši ili se začuje glasna buka, povući ću gornje kapke“, otkrila je stručnjakinja te je takav izraz očiju opisala kao „lude oči“ te je istakla da ljudi imaju tendenciju raširiti očne jabučice samo kada su uplašeni ili šokirani.

„Gornje kapke nikad ne držimo tako raširene, osim ako nismo ludi“, rekla je Annie i objasnila da psihopate vole isticati svoje beloočnice koliko god mogu.

Annie tvrdi da uprkos što je sprovela gomilu istraživanja o tom fenomenu, još uvek nije sigurna zašto imamo tendenciju pokazati beloočnice kada doživljavamo „mentalnu nestabilnost i agresivnost“ ili osećaj da nismo sigurni.

„Ali gotovo uvek se pokaže i dokaže da neko ko je počinio jeziv i užasno nasilan zločin, gotovo uvek ima 20 do 30 odsto svojih slika na kojima možete videti da pokazuje beloočnice“, istakla je Annie.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar