U trendu

Grupa B: Benfika i pored poraza od Napolija u osmini finala LŠ

Fudbaleri Napolija i Benfike plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona iz Grupe B, dok će Bešiktaš na proleće igrati u Ligi Evropa.

Napoli je u večeras u šestom kolu na gostovanju pobedio Benfiku sa 2:1 i tako izborio prvo mesto u Grupi B, dok je portugalska ekipa, zahvaljujući ubedljivom trijumfu Dinamo Kijeva od 6:0 protiv Bešiktaša, zauzela drugo mesto.

Benfika i Napoli su u Portugalu odigrali prilično izjednačenu utakmicu, ali je italijanska ekipa ipak uspela da trijumfuje.

Golove za Napoli postigli su Hose Kaljehon u 60. i Dris Mertens u 71. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Benfiku bio Raul Himenez u 87.

Dinamo Kijev uoči ovog kola nije imao šansu da se na proleće nadje u nokaut fazi nekog od evropskih takmičenja, ali je i pored toga ubedljivo trijumfovao i ostvario prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona.

Ukrajinski tim poveo je Artema Besjedina u devetom minutu, da bi Andrij Jarmolenko u 30. iz jedanaesterca povisio na 2:0. Samo dva minuta kasnije Vitalij Bujalskji postigao je treći gol za Dinamo, a Derlis Gonsales je u sudijskoj nadoknadi vremena prvog dela igre povisio na 4:0.

Dinamo je u drugom poluvremenu stigao do još dva gola, a strlci su bili Sergij Sidorčuk u 60. i Žunior Moraes u 77. minutu.

Napoli je prvi u Grupi B sa 11 bodova, Benfika na drugom ima osam, dok je Bešiktaš treći sa sedam, a Dinamo poslednji, četvrti sa pet.

Žreb za parove osmine finala Lige šampiona održaće se 12. decembra u Nionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar