U trendu

Tajni japanski recept za večnu mladost: Morate da uradite ove stvari u maju!

U maju je vreme za vaše zdravlje, a evo 8 stvari koje treba da uradite kako biste se osećali bolje i živeli kvalitetnije.

1. Otkrijte japansku tajnu: Hara Hači Bun Me

Učite od Japana, gde ljudi žive duže. Naučite da kontrolišete porcije hrane i jedite dok ne budete 80% siti. Ova jednostavna praksa može promeniti način na koji jedete i doprineti vašem zdravlju.

2. Okrenite se baštovanstvu

Baštovanstvo nije samo hobi, već i vežba za telo i duh. Pustite korenje u zemlju i posvetite se sadnji biljaka u svom dvorištu. To će vam doneti radost i nagraditi vas lepim plodovima vašeg rada.

3. Probiotici za zdravo varenje

Dodajte probiotike u svoju ishranu kako biste podržali zdravu ravnotežu crevne flore. Neka jogurt, kefir ili fermentisana hrana postanu redovan deo vaše ishrane i osetićete koristi za svoje varenje i opšte zdravlje.

4. Sunce i vitamin D

Uhvatite sunčeve zrake i dopustite telu da sintetiše vitamin D, ključan za zdravlje kostiju i imunološki sistem. Ako je sunce retko u vašem kraju ili jednostavno nemate dovoljno vremena na suncu, razmislite o suplementima vitamina D.

5. Maslinovo ulje za zdravu ishranu

Maslinovo ulje je dragocen dar Mediterana. Zamijenite nezdrave masti maslinovim uljem i osetite razliku. Njegove hranljive materije i antioksidanti koriste se za zdravlje srca, kože i celokupnog organizma.

6. Pokrenite se!

Nema više odlaganja vežbanja. Pronađite aktivnost koja vam odgovara i počnite. Bilo da je to trčanje, vožnja bicikla ili grupni trening, pokrenite se i osećajte se bolje u svom telu.

7. Opustite se uz umirujuću muziku

Umirujuća muzika nije samo za opuštanje. Ima brojne zdravstvene prednosti, uključujući smanjenje stresa, poboljšanje raspoloženja i jačanje imunološkog sistema. Pustite omiljenu melodiju i prepustite se opuštanju.

8. Bademi za snagu i vitalnost

Dodajte bademe u svoju ishranu i iskoristite njihove brojne zdravstvene beneficije. Bogati su hranljivim materijama i antioksidantima koji podržavaju vaše zdravlje. Dodajte ih u svoje obroke ili uživajte u njima kao užini za dodatnu energiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.