U trendu

Klop ne žuri s kupovinom igrača

Trener Liverpula Jirgen Klop izjavio je da ne treba žuriti s kupovinom novih fudbalera u poslednjim trenucima prelaznog roka, uprkos teškom rasporedu koji je pred njegovom ekipom.

Liverpul je sinoć odigrao bez golova s Vest Hemom u FA kupu i igraće novu utakmicu, a Klop je u tom duelu napravio 10 izmena u odnosu na ekipu koja je prošle nedelje igrala protiv Sotuka. „Crveni“ su odigrali osam utakmica ove godine, a u februaru se nastavlja i takmičenje u Ligi Evropa.

„To ne bi treblo da bude razlog dovodjenja novih igrača. Od poslednje utakmice s Vest Hemom u prvenstvu, odigrali smo tri ili četiri meča. Ali, ipak smo mogli da odmorimo igrače koji su igrali protiv Stouka. Imali su slobodan dan i to je dobro, pa ćemo protiv Lestera ponovo imati ‘sveže’ noge. To su dobre vesti“, rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

Liverpul i Vest Hem će 9. februara u Londonu igrati drugu utakmicu šesnaestine finala FA kupa.

„Sada nam ne izgleda sjajno remi, ali u Londonu ćemo tražiti prolaz u sledeće kolo. Jedan ili dvojica igrača će se vratiti u tim posle oporavka od povreda i imaćemo dovoljno igrača. Moraćemo da sačekamo kraj prelaznog roka da vidimo da li će se nešto dogoditi“, rekao je nemački trener.

Liverpul će u februaru odigrati osam utakmica, ali derbi sa Evertonom bi mogao da se odloži, pošto se termin sudara sa finalom Liga kupa, u kome će Liverpul igrati protiv Mančester sitija 28. februara na Vembliju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.