U trendu

Lešnjak: Igrači su pokazali karakter

Trener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak ocenio je da je njegova ekipa pokazala karakter u današnjoj pobedi nad Crvenom zvezdom, u trećem kolu plej-ofa Super lige Srbije.

„Važna je pobeda. Ne znam da li je ovo naša najbolja utakmica, igrali smo dobro i u prethodnim. Mi smo bili u prednosti jer nije bilo Zvezdine publike. Malo je Zvezda dominirala, malo mi iz kontre, na kraju je rezultat 2:1. Momci su pokazali krakter i srećan sam zbog toga“, rekao je Lešnjak posle utakmice za televiziju Arena.

Čukarički je danas na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu pobedio Crvenu zvezdu sa 2:1, u trećem kolu plej-ofa Super lige Srbije i ostvario sedmu uzastopnu pobedu. Zvezdi je bila potrebna pobeda da osvoji šampionsku titulu, ali je pretrpela prvi poraz u prvenstvu.

Na konstataciju novinara da Čukarički ima šanse da osvoji titulu, Lešnjak je rekao da je Zvezda zaslužila da bude šampion i da je neozbiljno pričati nešto drugo.

„Zvezda zaslužuje da bude prva i tu nema priče. A mi koji ćemo biti, drugi, treći… Idemo iz utakmice u utakmicu, za sad ide dobro. Lep je niz pobeda. Sutra ćemo uraditi analizu ove utakmice i pripremiti sledeću“, rekao je on.

Fudbaler Čukaričkog Andrija Pavlović postigao je oba gola, a Lešnjak ga je pohvalio, rekavši da zaslužuje da u nastavku karijere ode u neki ozbiljan evropski klub.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je Čukarički zasluženo pobedio.

„Stvorili smo mnogo šansi, a primili smo jeftin gol iz prekida. Čukarički se dobro branio, a mi smo igrali sporo, nismo mogli brže. Pogodili smo prečku i stativu, mogli smo i ubedljivije da izgubimo, oni su zasluženo pobedili. Čestitao sam svim igračima i treneru na pobedi, ne samo Filipu Stojkoviću“, rekao je Božović.

Zvezda je prva na tabeli sa 42 boda iz 32 utakmice, a Čukarički ima šest bodova manje i utakmicu više.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.