U trendu

Navijači Partizana jajima gađali upravu kluba

Navijači fudbalskog kluba Partizan jajima su gađali juče članove uprave na utakmici 30. kola Super lige Srbije koju Partizan igra protiv Mladosti iz Lučana.

Deo navijača sa Zapadne tribine jajima su gađali ljude u loži odnosno deo uprave crno-belih, na čelu Milošom Vazurom i Miloradom Vučelićem, da bi potom skoro svi na stadionu u glas krenuli sa skandiranjem “Uprava napolje”.

Vrlo brzo je reagovala policija koja je sa tribine udaljila ljude koji su bacali predmete ka centralnj loži.

Navijači Partizana nezadovoljni su trenutnim stanjem na tabeli i igrama crno-belih, pošto Partizan trenutno zaostaje 30 bodova za liderom šampionata ekipom Crvene zvezde.

Partizan: Nedić naredio napad, izvinjenje gostima iz Lučana

Fudbalski klub Partizan osudio je napad dela navijača na upravu uoči meča protiv Mladosti iz Lučana (4:0) i optužio Novaka Nedića da na silu želi da spreči sutrašnju vanrednu Skupštinu na kojoj bi trebalo da se izabere novi predsednik.

„Radna grupa FK Partizan najoštrije osuđuje vandalski čin dela navijača sa južne tribine na jučerašnjoj utakmici, učinjen po nalogu generalnog sekretara Vlade Republike Srbije Novaka Nedića i jednog od vođa navijača Nenada Vučkovića, inače aktivnog vojnog lica. Partizan je uvek dobar domaćin, ali smo prinuđeni da uputimo reči javnog izvinjenja gostima iz Lučana“, navodi se u saopštenju na sajtu crno-belih.

Iz Partizana su optužili Nedića da je uticao na slobodnu volju delegata, koji će glasati za naslednika Zorana Popovića.

„Nedić i Vučković nastoje da prošire atmosferu straha, javnog linča, da nečasno i primitivno spreče održavanje legalno sazvane vanredne Skupštine. Umesto da poštuju Skupštinu kao najvišu instituciju kluba koji bi da predvode, odlučuju se da prete delegatima, prinudom i strahom utiču na njihovu slobodnu volju, ne ustručavajući se da preko noći članove Skupštine odjednom nazivaju „glasačkom mašinom Žarka Zečevića“.

Iz Partizana se pitaju „kako neko može da misli da je jači od države, ko se neovlašćeno krije iza imena premijera i ko želi da 27. aprila uradi ono što ne može sutra?“.

„Zna Novak Nedić, čelnik ove osovine straha i prinude, da mu je legalna Skupština jedina i poslednja brana da kao generalni sekretar Vlade Srbije dovodi i smenjuje trenere, dovodi i prodaje igrače, utiče na sastav tima, dovodi vođu navijača na sednice organa kluba da odlucuju o kapitalnim pitanjima, kao što je posle utakmice sa Augsburgom upao u prostorije kluba sa grupom jakih momaka i primorao na ostavku tadašnjeg predsednika i Upravni odbor“.

Crno-beli zaključuju da će „tiranstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k’ poznaniju prava“ jer, kako ističu, to im je dužnost u smutnom vremenu.

Skupština FK Parizan održaće se sutra od 17 sati u Sportskom centru Teleoptik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.