U trendu

Slobodan Rajković preskače Moldaviju i Austriju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da za utakmice protiv Moldavije i Austrije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo neće moći da računa na Slobodana Rajkovića.

„Dolaze svi igrači, važno je da svi budu zdravi… Za naredna dva meča nećemo moći da računamo na Slobodana Rajkovića koji se tek oporavio od teške i neugodne povrede. Počeo je da trenira, ali moramo da ga sačuvamo i nećemo da rizikujemo, tako da je sada najbitnije da udje u takmičarski ritam“, rekao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra počinje pripreme za kvalifikacione duele protiv Moldavije, 6. oktobra u Kišinjevu i tri dana kasnije protiv Austrije na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

Ekipa će se okupiti u Sportskom centru u Staroj Pazovi, a selektoru Muslinu javiće se: golmani Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Arhus) i Vladimir Stojković (Notingem Forest).

Odbrambeni igrači Branislav Ivanović (Čelsi), Matija Nastasić (Šalke), Slobodan Rajković (Palermo), Jagoš Vuković (Konjaspor), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Antonio Rukavina (Viljareal), Aleksandar Ignjovski (Frajburg), Filip Mladenović (Keln), igrači sredine terena Nemanja Gudelj (Ajaks), Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana).

Napadači Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Aleksandar Katai (Alaves), Lazar Marković (Sporting), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Nikola Stojiljković (Braga) i Andrija Pavlović (Kopenhagen).

Medju pozvanima je i fudbaler Čelsija Nemanja Matić, koji zbog suspenzije nema pravo nastupa na predstojećim utakmicama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.