U trendu

Srpski četverac osvojio srebro na juniorskom EP

Srpski četverac sa kormilarom Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Luka Mladenović osvojio je danas srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Trakaiju, u Litvaniji.

Srpska veslačka posada ostvarila je rezultat 6:29,05 minuta.

Zlatnu medalju osvojila je Italija rezultatom 6:25,9 a bronzanu medalju Turska sa 6:29,42.

Četvrto mesto zauzeli su reprezentativci Nemačke, peti su bili Ukrajinci, a šesti češki takmičari.

„Finalna trka je bila veoma uzbudljiva i kvalitetna. Prezadovoljan sam nastupom naših momaka kojima čestitam na svemu što su pokazali u Trakaiju. Posebno zahvaljujem članu Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojši Iliću i treneru reprezentacije Aleksandru Ivkoviću na ogromnoj pomoći i podršci u treningu ovog čamca. Njih dvojica su napravili pobednički sistem i još jednom se pokazalo da, ako ga slediš od početka do kraja, rezultat ne može da izostane. Šampionat u Litvaniji nam je samo usputna stanica ka glavom cilju u ovoj sezoni, Svetskom prvenstvu u Roterdamu“, rekao je trener srpskog četvrtca s kormilarom Goran Todorović.

Četverac sa kormilarom je bio drugi u svojoj grupi kvalifikcija, iza Nemaca, pa je do finala morao da se bori u repesažu. U toj trci osvojio je drugo mesto, a pobedila je Turska.

„Prvu trku u Litvaniji smo izgubili i zbog treme i nedostatka iskustva. U repesažu smo se popravili, a pravi smo bili baš u finalu, kada se i odlučivalo o osvajačima medalja. Nadoknadili smo zaostatak za Nemcima i Turcima, koji su nas ‘tukli’ u kvalifikacijama, odnosno repesažu, što samo pokazuje vrednost naše posade“, rekao je Todorović.

Skifista Vukašin Pivač je vremenom 7:23.15 minuta zauzeo šesto mesto u B finalu čime je takmičenje završio na ukupno 12. mestu u konkurenciji 23 čamaca.

Ženski dubl skul Jovana Stanivuk i Maša Stanisavljević takmičenje u Litvaniji završio je na osmom mestu u konkurenciji 16 čamaca. U B finalu ove discipline srpski čamac je osvojio drugo mesto s vremenom 7:34.10 minuta.

Četverac bez kormilara Veljko Milovanović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Aleksa Popović trijumfom je završio svoj nastup u Trakaiju. Srpski čamac je vremenom 6:27.05 pobedio u B finalu što mu je donelo sedmo mesto u konačnom plasmanu.

Aleksandar Izda, Miloš Bašić, Djordje Urukalo i Dimitrije Ibročić šampionat u Litvaniji završili su na 18. mestu. Srpski četverac skul, koga su činili debitanti na evropskim prvenstvima, u C finalu je vremenom 6:27.58 minuta zauzeo šesto mesto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.