U trendu

Zverev preko Federera do finala turnira u Haleu

Mladi nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u finale turnira u Haleu, pošto je danas u polufinalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera u tri seta 7:6 (4), 5:7, 6:3.

U njihovom drugom medjusobnom duelu 19-godišnji teniser je do pobede došao posle dva sata i šest minuta igre.

Zverev će se u finalu turnira u Haleu sastati sa boljim iz duela izmedju Dominika Tima iz Austrije i domaćeg tenisera Florijana Majera.

Prvi set obeležili su sigurni servisi na obe strane, pa je tako taj period igre okončan posle taj-brejka. Zverev je u taj-brejku napravio dva mini-brejka, pa je na kraju slavio sa 7:4.

Delovalo je da će i drugi set biti okončan u taj-brejku, ali je Federer u 12. gemu uspeo da oduzme servis 38. teniseru na ATP rang listi, a potom bez većih problema osvoji svoj servis gem za izjednačenje – 1:1.

U odlučujućem setu Zverev se prvo dvaput suočio s brejk loptama, uspeo je da ih spasi, a onda je u šestom gemu oduzeo servis Švajcarcu za vodjstvo od 4:2. Nemac je do kraja bio siguran na svoj servis, pa je tako izborio plasman u svoje prvo finale na ATP turu.

Federeru je ovo bio prvi poraz od nekog tinejdžera posle 10 godina. Prethodni put poražen je od Britanca Endija Mareja na Masters turniru u Sinsinatiju 2006. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.