U trendu

Zvezda sigurna protiv Budućnosti u drugom kolu Jadranske lige

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu Budućnost sa 83:62 (23:20, 16:17, 20:7, 24:18) u drugom kolu Jadranske lige i tako došli do druge pobede u sezoni.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Maik Cirbes sa 19 poena, dok je Stefan Jović postigao 11, a Gal Mekel 10 poena.

Sead Šehović i Divou Džozef  postigli su po 10 poena za Budućnost, koja sada ima učinak od jedne pobede i jednog poraza.

Zvezda je dobro počela utakmicu pred oko 3.000 ljudi u Pioniru, predvođena novajlijama Galom Mekelom, Sofoklisom Skorcanitisom i Rajanom Tompsonom, koji su postigli prvih 16 poena, pa je domaći tim posle pet minuta igre vodio sa 16:10.

Budućnost je uspevala da održi priključak trojkama Džozefa i Suada Šehovića, a veliki problem za Zvezdu bilo je slabo izvođenje slobodnoh bacanja.

Budućnost je početkom druge deonice uspela da dođe do izjednačenja, međutim, crveno-beli su onda napravili seriju od 8:0 i tako su stekli najveću prednost u tom periodu – 35:27. Poslednijh pet minuta prvog poluvremena proteklo je čvrstom igrom gostiju u odbrani, koji su stigli do preokreta 36:37. Ipak, Budućnost nije uspela da ode na odmor s prednosti.

Drugo poluvreme je Zvezda odograla izuzetno agresivno u odbrani i organizovano u napadu.

Kako se utakmica priblizavala kraju, tako je prednost crveno-belih rasla. Trener Dejan Radonjić je završnici meča pružio šansu i novajliji Marku Guduriću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.