U trendu

AMSS jedini ovlašćen da uklanja vozila sa Koridora 10

Auto-moto savez Srbije (AMSS) biće jedini ovlašćen da do kraja letnje sezone uklanja vozila sa Koridora 10 koja se zaustave usled nezgoda i kvarova, saopštilo je danas Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture posle sastanaka o pojavi „fantomskih šlep službi“ na srpskim autoputevima.

Sastanak je inicirala ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović povodom upozorenja Auto-moto saveza Nemačke (ADAC) na pojavu lažnih šlep službi u Srbiji, a prisustvovali su predstavnici Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, Puteva Srbije i AMSS.

Mihajlović je rekla da je Koridor 10 od vitalnog interesa za Srbiju i Vladu Srbije i dodala da je prošle godine zabaležen rast od dva miliona vozila u prolasku kroz Srbiju.

„Učinićemo sve da putnici koji idu Koridorom 10 od Horgoša do Preševa nemaju nikakvih problema, jer tako povećavamo prihode od putarina“, istakla je ona.

Prema njenim rečima, na sastanku je dogovoreno da AMSS do kraja turističke sezone besplatno uklanja sva vozila koja se pokvare ili dožive nezodu do prvog isključenja sa autoputa.

„Nakon toga vlasnici vozila mogu koristiti usluge bilo kog drugog. Kako su me uverili čelnici AMSS, time će biti sprečeno pojavljivanje fantomskih šlep službi koje pljačkaju strane putnike na Koridoru 10“, navela je Mihajlović.

Mihajlović je rekla da će resorno ministarstvo zbog upozorenja nemačkog Auto-moto saveza zatražiti podatke od Saveznog ministarstva saobraćaja i digitalne infrastrukture Nemačke i od ADAC o tačnom broju i identitetu njihovih oštećenih vozača na Koridoru 10.

„Ovo ćemo tražiti jer Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije nema nijednu prijavu oštećnih vozača. Na osnovu podataka koje očekujemo iz Nemačke, MUP Srbije će moći da goni odgovorne u Srbiji. Koridor 10 je vrlo značajan da Srbiju tako da nećemo dopustiti da bilo ko ovu najznačajniju saobraćajnicu u našoj zemlji koristi za lične interese“, rekla je Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.