U trendu

Direktni letovi za SAD krajem godine?

Krajem ove godine ili u prvom kvartalu sledeće mogu se očekivati direktni letovi iz Srbije za SAD, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ističući da će letovi biti obezbeđeni usvajanjem sporazuma između Srbije i SAD o vazdušnom saobraćaju, koji je na dnevom redu parlamenta.

Ona je u Skupštini Srbije kazala da tačan dan kada će direktne linije biti uspostavljene zavisi od komercijalnog interesa avioprevoznika i potvrdila da su domaći avioprevoznik i aerodrom već spremni.

Mihajlović je podsetila da je poslednji direktan let sa SAD bio 1992. godine.

Ona je govoreći o Zakonu o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom prostoru, koji je takođe na dnevnom redu sednice parlamenta, rekla da on treba da omogući da se utvrde jasni uzroci nesreća, ali i preporuke kako do takvih nesreća ne bi došlo ponovo.

Prema njenim rečima, cilj zakona je da poboljša bezbednost putnika, ali i smanjenje određenih troškova.

Maihajlović je rekla da zakon predviđa uspostavljanje centra za istraživanje nesreća i udesa za sva tri vida saobraćaja.

Govoreći o predloženim izmenama Zakona o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju, ona je rekla da je namera da se još bolje utvrdi terminologija u zakonu i uskladi sa direktivama EU, a sve u cilju da prava putnika budu na prvom mestu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.