Svadbeni ručak

U teoriji postoji bezbroj pravila vezanih za svadbeni ručak. Možemo da se držimo određenih običaja ili ne, a da to niko ne primeti. Ili pak ako se nađe neka starija osoba koja se razume u to i primeti razlike, o tome će se pričati sve do iduće svadbe.

Tradicija isto tako zahteva da se na bračno putovanje krene već iste večeri nakon svadbe, i da mladenci trče iz restorana na stanicu ili aerodrom. Danas im se daje malo vremena da posete rođake i prijatelje koji nisu mogli da dođu, da prime još poklona, jednostavno da se odmore nakon vrlo stresnih mesec dana. A možda je bekstvo mladenaca posle slavlja oduvek postojalo samo u ljubavnim romanima.

U svakom slučaju treba izbegavati “kidanje kravate”: mladoženjini prijatelji mu kidaju košulju i šetaju oko stola nudeći komadiće u zamenu za novac.

Tortu seku mlada i mladoženja zajedno, i nakon što se posluži gostima, obilaze svaki sto.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Za stado, svakako, nije dobro ako mu je pastir - ovca.

Johan Volfgang Gete,  nemački književnik (1749-1832)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Prva reklama na svetu potiče iz 3000. godine stare ere, a nađena je u ruševinama grada Memfisa. Uklesana u kameni stub, ona glasi: "Ovde živim ja, Rinos, sa ostrva Krita. Po milosti bogova nadaren sam sposobnošću da najbrže i najtačnije tumačim snove svakojake, i to po veoma umerenoj ceni."

Još zanimljivosti...

Vicevi

Kako policajac ubija kanarinca?
Baci ga s terase!

Još viceva...

Na današnji dan

1787. - Potpisana je Ustavna povelja SAD-a na konferenciji u Filadelfiji.

1889. - Povodom...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Srećni preokreti praćeni iznenadnom promenom sudbine - čine naredne trenutke zanimljivim. Ukoliko niste na odmoru, ili ukoliko razmišljate o ugovorima i finansijskim transakcijama, pravi je momenat za ...