Main left sidebar 1 reklama
Main left sidebar 2 reklama

Svadbeni ručak

U teoriji postoji bezbroj pravila vezanih za svadbeni ručak. Možemo da se držimo određenih običaja ili ne, a da to niko ne primeti. Ili pak ako se nađe neka starija osoba koja se razume u to i primeti razlike, o tome će se pričati sve do iduće svadbe.

Tradicija isto tako zahteva da se na bračno putovanje krene već iste večeri nakon svadbe, i da mladenci trče iz restorana na stanicu ili aerodrom. Danas im se daje malo vremena da posete rođake i prijatelje koji nisu mogli da dođu, da prime još poklona, jednostavno da se odmore nakon vrlo stresnih mesec dana. A možda je bekstvo mladenaca posle slavlja oduvek postojalo samo u ljubavnim romanima.

U svakom slučaju treba izbegavati “kidanje kravate”: mladoženjini prijatelji mu kidaju košulju i šetaju oko stola nudeći komadiće u zamenu za novac.

Tortu seku mlada i mladoženja zajedno, i nakon što se posluži gostima, obilaze svaki sto.

Ostavite komentar

Main right sidebar 1 reklama
Main right sidebar 2 reklama

Misli poznatih

Žena se ne rađa, žena se postaje.

Simon de Bovoar,  francuska spisateljica (1908-1986)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

U vreme Napoleonovog osvajanja Egipta 1798. godine, piramide su bile dopola zatrpane peskom, a Sfingi se videla samo glava.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Danas sam startovao jednu ribu i definitivno je bilo hemije među nama - upotrebila je suzavac u spreju!

Još viceva...

Na današnji dan

1485. - U poslednjoj velikoj bici u toku Rata ruža - bici kod Bosvorta - poginuo je engleski kralj Ričard III...

Još događaja...

Horoskop

Lav

Iako na prvi pogled delujete smireno, hoćete da puknete od besa. Izvesna situacija vas je izbacila iz takta. Bolje bi bilo da se nezadovoljstva oslobodite, jer u protivnom možete imati zdravstvenih pro...