Horoskop: Devica

Devica (Virgo) je šesti znak Zodijaka, čiji je simbol devica. Za sve ljude kojima rođendan pada između 23. avgusta i 22. septembra kaže se da su rođeni u Sunčevom znaku Device. Devica je zemljani znak i njom vlada planeta Merkur, koja je dobila ime po antičkom rimskom bogu.

Astrolozi veruju da su ljudi rođeni u ovom znaku veoma praktični i da ne gube vreme uzalud. Njihova jača strana je komunikacija; izrazito su dobri govornici, ali preferiraju da svoje reči praktično iskoriste. Devicu ćete prepoznati po tome što stalno voli nešto da objašnjava, da savetuje i sugeriše, a često drži i govorancije i pridike. Ovo poslednje je posebno nezgodno, zato što su Device poznate i kao veliki kritičari, pre svega samih sebe, a onda i drugih ljudi. Device ne podnose da učestvuju u glupim razgovorima ili, još gore, u razgovorima koji ne vode ničemu.

Astrolozi smatraju da su Device preokupirane brigom o zdravlju i higijeni. Osobe rođene u ovom znaku vode računa o svom izgledu, ali i o izgledu svoje okoline. Device su obično veoma detaljne, precizne, analitične i vredne osobe. One lako izlaze na kraj s kompleksnim zadacima, jer su veoma fleksibilne i dobro organizovane. Smatra se da je Devicama važnije da urade svoj posao dobro nego da dobiju pohvalu za to. Kao rezultat toga, Device se smatraju skromnim, a ponekad čak i stidljivim osobama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Devicahoroskop
Komentari (5)
Dodaj komentar
 • Anonimni

  ma sve je bas samo tako -bravo i ćestitam ! Milovan

 • Irina Terzić

  Slažem se sa većinom ovih stvari i u suštini ja jesam takva, tipična devica, moglo bi se reći… Naše odlike svakako jesu da dobro uradimo svoj posao, skromnost, a i samokritičnost.

 • Dragana B

  Što se mene tiče, sve je pogođeno, ja sam takva ličnost i ovo je super. Živele Device!

 • Mira Kaluđerski

  Nemam komentar, sem da kažem da ste sve pogodili što se tiče lično mene. Pozdrav!

 • Jovana Janković

  Ovo je stvarno super.