Poznati italijanski kuvar otkrio jedini tačan recept za špagete bolonjeze

Poznati italijanski šef kuhinje Stefano Čila, koji vodi kuhinju u restoranu Bancone u Engleskoj, otkrio je da za pripremu bolonjeze sosa postoji samo jedan tačan recept koji treba slediti.

Čila ističe kako je veoma važno da obratite pažnju da odabir mesa. Savetuje da nabavite meso s malo većim procentom masnoće.

Od ostalih sastojaka potrebna vam je velika glavica luka, dve šargarepe, 100 grama celera, malo ruzmarina, 1,5 litara pasiranog paradajza, 100 mililitara ekstra devičanskog maslinovog ulja, 200 mililitara dobrog crnog vina, so i biber.

Od testenine, kuvar preporučuje samo špagete, piše Huffpost. Stefano kaže da se ovaj sos mora kuvati oko tri i po sata kako bi se postigao najbolji ukus.

Naseckajte povrće na male kockice, a zatim ga ubacite u tiganj u kojem ste prethodno zagrejali maslinovo ulje. Dodajte grančicu ruzmarina i kuvajte na srednjoj vatri oko pet minuta. Zatim dodajte meso, so i biber i stavite na jaku vatru i kuvajte uz povremeno mešanje.

Kada meso dobije smeđu boju, uklonite ruzmarin (ako ste koristili grančice), dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari. Nakon toga, vreme je da stavite i pasirani paradajz, a zatim sledi kuvanje na laganoj vatri, tri sata i 30 minuta. Svakih 10-15 minuta povremeno promešajte. Dodajte još začina po želji i vaše jelo je gotovo.

Prijatno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bolonjezekuvarrecept
Komentari (0)
Dodaj komentar