Ručak za 400-ak dinara: Recept za slasne rolnice od tikvica koje će obožavati svi

Najbolji letnji recepti su oni koji su jednostavni i koji ne ostavljaju osećaj težine u želucu, posebno kada živa na termometru skoči u neverovatne visine, pa nam se o kuvanju baš i ne razmišlja previše. Ovog puta donosimo recept za jedan pravi lagani ručak od oko 400 dinara s neizostavnom letnjom namirnicom – tikvicom.

Ovu laganu namirnicu koja se često nalazi u svačijoj paleti recepata odlično se slaže sa slaninom i svežim krem sirom. Umesto svežeg krem sira možete se odlučiti i za varijantu s polutvrdim sirom poput trapista, tilsitera  ili gaude. Ovaj slasni recept koji se pravi lako možete u kalupima za muffine i poslužiti ih gostima kao zalogajčiće.

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 200 g tanko nasečene slanine
  • 200 g krem sira
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 3 jaja
  • maslac
  • so i biber

Priprema:

1. Dobro operite tikvice i isecite ih horizontalno na tanke kriške. Ako u svojoj kuhinji imate ljuštilicu za krastavac, poslužite se njome jer će ona napraviti najtanje tračice. Nemojte bacati one koje su se pocepale jer ih lako možete urolati s drugom tračicom, kao niti one deblje jer će se s vremenom opustiti i lako mogu da se saviju. Svaku tračicu treba dobro posoliti i ostaviti ih pola sata da puste vodu.

2. Tikvice treba dobro osušiti krpom, a potom ih slagati po dvije ili više tračica za jednu rolnicu, pri čemu polovina jedne treba prelaziti preko polovine druge.

3. Pre rolanja tikvicu namažite svežim krem sirom i dodajte slaninu. Zarolajte tikvice i slažite ih gusto u posudu za pečenje prethodno namazanu maslacem kako se ne bi raspale. Ako se rolnice teško održavaju savijenima, poslužite se čačkalicama.

4. U posudi sa strane stavite jaja, pavlaku za kuvanje, so i biber. Umutite viljuškom smesu i prelijte je preko rolnica.

5. Urolane tikvice pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ručaktikvice
Komentari (0)
Dodaj komentar