Recept za najkremastiju kajganu: Jedan neobični sastojak menja sve

Recept za kremastu kajganu postao je viralan nakon što su ga oni koji su isprobali nazvali ‘najboljim jajima ikad’
Američki kuvar otkrio je svoj recept za ekstra kremastu kajganu u samo tri koraka za kojim je internet poludeo.

J. Kendži López-Alt otkrio je svoj tajni sastojak – skrobno brašno. Dodajte malu količinu ovog brašna u kajganu kako ne bi ispala pretvrda, već vlažna i sočna.

U viralnom receptu piše da su potrebne dve kašičice skrobnog brašna, na primer krompirovog, kukuruznog ili tapiokinog skroba, kao i četiri kašike hladnog nesoljenog maslaca nasečenog na kockice, četiri jaja i prstohvat košer soli.

Kendži preporučuje da se skrob umuti s jednom i po kašikom vode sve dok nema grudvice, a nakon toga dodajte polovinu kockica maslaca, jaja i so i mešajte dok jaja ne postanu “penasta i homogena”.

Nakon toga zagrejte kašiku vode u tiganju s nelepljivom površinom na srednje jakoj vatri, lagano promešajte dok voda ne ispari i ostane samo nekoliko malih kapljica. Odmah dodajte preostale kockice maslaca i mešajte dok se maslac skoro sasvim ne otopi i ne postane penast, što bi trebalo da potraje oko 10 sekundi.

Na kraju dodajte smesu od jaja gurajući i preklapajući je špatulom, dok se ne isprži malo manje nego što biste želeli.

“Snažnije mešanje rezultiraće finijim, mekšim komadićima, dok će ležernije mešanje rezultirati većim i vazdušastijim komadima. Odmah prebacite kajganu na tanjir i poslužite”, objasnio je kuvar.

Hiljade ljudi na društvenim mrežama oduševio je ovaj recept, a neki korisnici Tvitera tvrde da se radi o “savršenim” jajima.

“Kao neko ko baš i ne voli jaja, ali kome su potrebni proteini ujutru, ovo menja sve”, “Nisam stigla da fotografišem kako je ispalo jer sam odmah navalila na kajganu, savršena je”, “Ne mogu da budem zadovoljnija rezultatima”, samo su neki od komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jajakajganarecept
Komentari (0)
Dodaj komentar