“Tata s Balkana“ izmislio balkanske špagete: “Balkanjeze” je nešto što ćete poželeti da probate!

Balkandad je poznati tiktoker čija su specijalnost videi na temu Balkana – od običaja do hrane.

Sve to radi glumeći tipičnog „tatu s Balkana“ u beloj potkošulji s čačkalicom u ustima, a nedavno je objavio video u kojem priprema balkanske špagete.

Nazvao ih je „Spaghetti Balkangnese“, a video je prikupio preko milion pregleda i više na desetine hiljada lajkova.

„Da ovo vide, mnogi Italijani verovatno ne bi mogli doći k sebi jer su neki sastojci koje on u ovom jelu koristi tipični balkanski i nemaju veze s originalnim bolonjezom“, piše Index.hr.

Recept za „balkanske špagete“

Za početak je naseckao jednu veliku glavicu luka i šest čenova belog luka i sve to popržio ne u maslinovom ulju, već u masnoći od slanine, koju je narezao na manje komadiće i popržio u loncu. U to je zatim dodao još malo slanine narezane na kockice, a mleveno meso dobro je pomešao s mesom domaće kobasice.

Meso je dodao u lonac, sve dobro promešao i skuvao ga, a kada je bilo pri kraju, dodao je malo paprike, bibera i soli – ali ne previše jer, kako kaže, meso kobasice već je dovoljno začinjeno.

Kada je sve to promešao, dodao je malo koncentrata paradajza i dve konzerve paradajza s još malo vode, promešao i kuvao oko tri sata.

„Što duže kuvate, to će vam bolje ispasti“, rekao je u videu.

@balkandad

Replying to @Dragana Spaghetti 🍝 Balkangnese #balkandad #spaghetti #balkanfood #pasta #bolognese #recipe #recept #kakavparsleybre #fy #fyp #italianfood

♬ original sound – balkandad

Špagete je skuvao i zatim ih servirao sa sosom i malo narendanog parmezana. Ova balkanska verzija bolonjeza nešto je ljuća i začinjenija od klasične, italijanske, pa ko voli takvu hranu, sigurno će uživati u ovome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

balkanbolonjezekobasicereceptslaninaspagetetestenina
Komentari (0)
Dodaj komentar