Kako pržiti ribu u tiganju: Trik da se nikada više ne zalepi za dno posude

Prilikom pripreme ribe često se suočavamo sa problemom da se riba lepi za dno tepsije i raspada tokom pečenja.

Da biste to sprečili, potrebna vam je samo jedna stvar. So!

Zašto se riba lepi za tiganj?

Riba se često lepi za dno tiganja zbog sadržaja proteina u ribljem mesu, koji se lepi za vruću površinu tiganja tokom prženja. Zbog toga se riba lepi i raspada kada pokušate da je okrenete, što dovodi do neprijatnog iskustva njene pripreme.

Kako pržiti ribu u tiganju, a da se ne lepi za tiganj?

Jedna od najjednostavnijih metoda je upotreba soli. Proces je lak. Prvo zagrejte tiganj na umerenoj temperaturi. Važno je da tiganj ne bude prevruća, da ne zagori so i da se riba ne zalepi.

Kada se tiganj zagreje, pospite so po dnu posude. Obavezno ravnomerno rasporedite so po celoj posudi. Ne treba vam puno soli, lepo je rasporedite po celoj površini.

Dodajte ribu. Nije neophodno da ih solite pre nego što ih dodate u tiganj, jer će so koju ste dodali na dno biti dovoljna da dodate ukus.

Zašto ovaj trik funkcioniše?

So stvara tanak sloj koji sprečava direktan kontakt između ribe i površine tiganja. Ovo smanjuje mogućnost lepljenja i omogućava da se riba ravnomerno kuva bez ikakvih problema.

Dodatni saveti za uspešno pečenje ribe na roštilju

Uverite se da je tiganj zagrejan na umerenoj temperaturi pre dodavanja ribe. Previsoka temperatura može izazvati sagorevanje soli i dodati neprijatan ukus. Ne preterujte sa solju. Koristite samo umerenu količinu soli da biste izbegli prekomernu slanost. Dok se ribe prže, povremeno ih lagano okrećite hvataljkama. Previše grubo rukovanje može dovesti do njihovog raspadanja.

Dodavanjem soli na dno tiganja možete napraviti zaštitni sloj koji sprečava da se riba zalepi i obezbeđuje da se savršeno ispeče.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

przenjeribatrik
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nbg

    Može i so da sipate na zagrejano ulje pa tek onda ili riba ili pileće.