Ne uspevate da napravite vazdušasto testo za picu? Tajna je u jednom sastojku, evo gde sve vreme grešite

Okruglo tanko testo i danas je tipično za pice, s tim da postoje različiti recepti za testo u zavisnosti od vrste pice, ali i ukusa. Danas su dostupna i brojna polupečena testa koja se mogu kupiti u supermarketima, ali najbolje testo za picu je ono koje napravite sami.

Da bi ono bilo vazdušasto, morate ga praviti sa jednim sastojkom koji svi uvek imamo u frižideru.

Reč je o jogurtu!

Uz pomoć jogurta vaše testo za italijanski specijalitet će biti savršeno. U nastavku vam predstavljamo recept za najlepše testo za picu. Ovo je osnovni recept za picu sa jogurtom, pica će vam sa ovim receptom ispasti odlično, čak i da ste potpuni početnik u kuhinji.

Sastojci:

250 ml jogurta

600 grama brašna

1 kesica suvog kvasca

100 ml ulja

50 ml vode

1 kašičica soli

Priprema:

Zagrejte 250 ml jogurta, treba da bude mlako. U jogurt dodajte kesicu suvog kvasca, šećer, 50 ml vode i kašičicu brašna. Sve pomešajte u vanglu i ostaviti kvasac da reaguje oko 15 minuta. Prekrijte vanglu krpom ili aluminijumskom folijom.

Kada kvasac naraste, dodajte 100 ml ulja i so, pomešajte, a onda malo po malo dodajte brašno i mešajte. Ubrzo će biti toliko brašna da ćete ga moći oblikovati samo rukama, piše portal slatke kreacije.

Sjedinite smesu i mesite testo oko 10 minuta, dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Onda oblikujte testo u pogaču i ostavite još pola sata da odstoji u vangli, prekriveno krpom. Nakon toga, testo je spremno, možete nastaviti sa nanošenjem sastojaka na picu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jogurtpicatesto
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Potpisujem i ka ga stavljam u testo za picu i hleb