Nema više ribanja: Samo jedna stvar spašava vaše zagorelo posuđe

Bilo da je u pitanju zalepljen pirinač, zagorela jaja ili testenina, žestoko ribanje šerpe ili tiganja vam ne gine ako želite da ga spasite i da ne završi u kanti za smeće.

Ipak, postoji i mnogo lakši način za čišćenje zagorelog dna bez ribanja, namakanja i mukotrpnog pranja, koji je otkrila jedna mama na internetu.

Korisnica Fejsbuka u grupi Mums Who Clean zatražila savet kako da očisti nov tiganj od zagorelog pirinča, te su mnoge žene podelile svoju tehniku, ali jedan savet se izdvojio kao najbolje i najlakše rešenje ‘zagorelog problema’.

Žena je napisala da njeno rešenje ne uključuje ni najmanje ribanja. Sve što je potrebno je da šerpu ili tiganj napunite ključalom vodom do 2-3 cm, u nju stavite tabletu za pranje posuđa i ostavite preko noći.

– Tableta za pranje posuđa je upalila! Bez ikakvog ribanja! Hvala Vam, mame – napisala je žena i objavila dve fotografije tiganja, pre i nakon uspešnog namakanja s tabletom i ispiranja ostataka.

S tabletom za pranje posuđa operite i rernu

Rekla je da je isprobala sve moguće proizvode kako bi očistila prljave žice iz svoje rernu, ali se činilo da ništa ne funkcioniše – sve dok nije upotrebila tabletu za pranje posuđa i toplu vodu koja je odmah uklonila skorelu nečistoču.

Postupak je jednostavno uključivao stavljanje tablete u kadu s toplom vodom u koju je prethodno stavila sve odvojive delove rerne i dve tablete za pranje posuđa. Ostavila je preko noći i ujutro samo krpom od mikrofibera prebrisala ostatke nečistoće.

– Nakon godina upotrebe jakih hemikalija za čišćenje rerne, zadivljena sam činjenicom da mi je bila potrebna samo tableta za pranje posuđa u mašini, topla voda i lagano ribanje – napisala je u istoj grupi.

– Nisam mislila da će biti tako lako – dodala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjeposudesepratiganjzagorelo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Ma lako cemo mi sa zagorelim posudjem ali sta cemo sa zagorelim devojkama?