Američka plivačica se takmiči u šestom mesecu trudnoće

Učesnici Olimpijade u Tokiju 2020. već su počeli sa pripremama. Bez obzira što ima još mnogo vremena, pravilna pripreme su ključne. Među takmičarkama je i američka plivačica Dejna Volmer koja se takmiči uprkos tome što je u šestom mesecu trudnoće. Prošle godine u Riju, Volmer je osvojila sedmu olimpijsku medalju. Sada je svoje pripreme prilagodila, kako kaže, kugli u stomaku.

U prvoj trci od Rija Volmer je bila u šestom mesecu trudnoće. Prva prepreka je bila pronaći odgovarajući kupaći kostim jer je sa veličine 26 „porasla“ na veličinu 32, kada se u četvrtak takmičila u Mesi u Arizoni. Takmičila se sa dozvolom lekara koji je izmenio njen program treninga tokom trudnoće tako što se bazirala na vežbe koje će joj dati više snage.

„Koliko god ljudi mislili da je teško, trka traje 30 sekundi nasuprot tome što ceo dan provedem noseći okolo dvogodišnjeg sina od 15 kilograma. Takmičenje mi dođe kao odmor“, kazala je.

Nakon što je osvojila zlato na Olimpijadi u Londonu 2012. u trci na 100 metara, stil leptir, Volmer je napravila pauzu kako bi rodila prvo dete Alana, a vratila se u vreme kvalifikacija za Rio. Ovaj put je donela odluku da neće prestajati da trenira. Druga beba, takođe dečak, trebao bi da stigne u julu.

„Sedenje na kauču ne znači da time stavljate zdravlje svoje bebe na prvo mesto“, rekla je 29-godišnja majka.

Volmer nije prva žena koja se takmiči u visokom stadijumu trudnoće. U junu 2014. godine Alisija Montano je završila trku u četvrtfinalu na 800 metara u osmom mesecu trudnoće. Veliki broj trudnica učestvovao je u Olimpijadi, ali niko nije u Riju zbog straha od zika virusa, prenosi Klix.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar