Đokovićev trener otkrio nešto vrlo zanimljivo o Nadalovom doping testu

Kondicopni trener Novaka Đokovića, Marko Paniki, govorio je u nedavnom intervjuu o dopingu i testovima kroz koje teniseri prolaze.

Italijan je otkrio da je šansa da teniseri uzimaju zabranjene supstance bez da budu otkriveni vrlo mala.

– Sprovode se ludački testovi na drogu. Svakog dana igrači obaveštavaju WADA gde su. Ako promene raspored moraju da ih obaveste telefonom ili pošalju mejl i kažu gde se nalaze. Ako vas ne pronađu dva puta, dobijate dvomesečnu zabranu. Morate im biti na raspolaganju svakog dana na sat vremena, a obično dolaze u vašu kuću ujutru u šest sati, kada znaju da spavate – ispričao je Paniki i otkrio još neke zanimljivosti o rigoroznom antidoping testu koji teniseri prolaze.

– Ako iz agencije dođu i vas nema, teško vama. A teniseri prolaze 20-30 testova godišnje. Jednog dana Nadal je bio na brodu sa prijateljima i zvaničnici Svetske antiodoping agencije su nenajavljeno došli kod njega kući i naterali ga da se vrati.

O prenatrpanom ATP kalendaru, Marko Paniki kaže.

– Mnogo se igra, ali to samo i radite. Ako ne igrate, gubite poene. A ako niste u top 10 igrača, u trećem kolu igraćete protiv rangiranog tenisera, umesto u  polufinalu. Ali kada se igračka karijera završi, teniseri su u boljoj kondiciji od fudbalera. Evo, Džon Mekinro i dalje dobro igra na senioskom turu – kaže Paniki, a prenosi Tennisworld.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

antidoping testNadal
Komentari (0)
Dodaj komentar