Đoković: Nadal je favorit na Rolan Garosu

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da je Španac Rafael Nadal prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa.

Đokoviću u bogatoj riznici trofeja nedostaje samo sa Otvorenog prvenstva Francuske, a najbliži tome bio je prošle godine kada je u finalu poražen od Švajcarca Stana Vavrinke.

„Titula Nadala u Monte Karlu nije iznenađenje. On je mnogo puta pobeđivao tamo. Čini se da je imao mnogo problema da osvaja velike turnire u poslednje dve godine, ali je i dalje najbolji treniser na šljaci. Veoma ga poštujem i vidim ga kao prvog favorita na bilo kojem turniru na šljaci, pa tako i Rolan Garos nije izuzetak“, rekao je Đoković za britanski Telegraf.

On je ponovio da mu je jedan od glavnih ciljeva osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

„OI shvatam veoma ozbiljno, isto kao gren slem. Nemam često prilliku da igram za svoju zemlju i biće jedinstveno iskustvo u Riju. Nadam se da ću biti u istoj formi kao sada i da ću osvojiti medalju za Srbiju. Igraću u singlu i muškom dublu“, jasan je bio srpski teniser.

Novak se još jednom dotakao spekulacija da u tenisu postoji doping i nameštene utakmice, za šta je rekao da za takve tvrdnje ne postoje dokazi.

„Sve dok ne postoje dokazi tenis je čist. Čitao sam šta je Marej rekao, gajimo veliko prijateljstvo, i verujem da nije mislio na konkretnog pojedinca. Nezgodno je što se priča da u tenisu postoji klađenje, nameštanja, doping, ali mislim da anti-doping agencije i organi upravljanja moraju da iznesu dokaze. Ponosan sam što sam deo sporta koji je čist“, zaključio je svetski broj jedan.

Đoković će za Rolan Garos, koji počinje 22. maja, spremati na turnirima u Rimu i Madridu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovictenis
Komentari (0)
Dodaj komentar