Đoković u trećem kolu Vimbldona, bolji od Nieminena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas u drugom kolu savladao Finca Jarka Nieminena sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:3.

Đoković će u šesnaestini finala Vimbldona igrati protiv Australijanca Bernarda Tomića, koji je bio bolji od Francuza Pjer-Iga Erbera sa 3:0.

Đoković nije baš najbolje ušao meč, pa je Nieminen agresivnom igrom već u prvom gemu stigao do brejka, koji je čuvao sve do šestog. Srpski teniser je i u četvrtom gemu imao jednu priliku da oduzme servis protivniku, ali u tome nije uspeo. Međutim, jeste u šestom i to bez izgubljenog poena (3:3).

U naredna dva gema teniseri su bili sigurni na svoj servis, a do nove brejk lopte Đoković je stigao u desetom gemu. Ta brejk lopta bila je ujedno i set lopta, koju je srpski teniser iskoristio i poveo sa 1:0.

Drugi set Đoković je rešio u svoju korist mnogo lakše, napravivši dva brejka, pa je tako posle 60 minuta igre na semaforu pisalo 2:0.

Prva tri gema trećeg seta nisu donela velika uzbuđenja, jer su i prvi i 92. teniser dobro servirali, a potom su usledili duži gemovi. Đoković je u četvrtom gemu imao jednu brejk priliku, ali je nije iskoristio. Ono što mu nije tada pošlo za rukom jeste u šestom gemu za vođstvo od 4:2. Taj brejk je bio dovoljan Đokoviću za pobedu i plasam u narednu rundu Vimbldona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovictenisVimbldon
Komentari (0)
Dodaj komentar