Milojević: Trofej je nagrada za dobar rad

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je danas osvojeni trofej Kupa Radivoja Koraća nagrada za rad i dobre igre njegovih košakraša tokom sezone.

„Ovaj trijumf je došao kao nagrada za rad i dobre partije tokom čitave sezone. Nagradjeni smo od košarkaškog inženjera, onog gore, za sav trud“, rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

Mega je osvojila prvi trofej u klupskoj istoriji, pošto je u Nišu pobedila Partizan sa 85:80 u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Milojević je kazao da je utakmica bila lepa i da mu je žao što ne postoje dva trofeja, da jedan pripadne i njegovom kumu, treneru crno-belih Aleksandru Džikiću.

„A opet, drago mi je što sam pobedio. Stvarno mi je žao što obojica nismo mogli da pobedimo. Partizan je kontrolisao uakmicu, iako smo ih uveli u ritam koji nama odgovara. Partizan je dosta pogadjao, kao i mi, i publika je imala šta da vidi“, kazao je trener Mege.

On je dodao da je njegova ekipa iskoristila dve greške protivnika u ključnim momentima, pogodila dva šuta i Partizan posle toga nije imao vremena da preokrene.

„Ekipa je bila smirena, staložena i isplatilo nam se. To je sport, imali smo malo više sportske sreće i zasluženo osvojili trofej“, rekao je Milojević.

Prema njegovim rečima, Mega još nije košarkaški sazrela.

„Ne mogu da kažem da smo sazreli, menjamo po osam-devet igrača svake godine. Igrali smo tri finala, a iz prvog nema nijednog istog igrača“, kazao je Milojević, na šta se Džikić nadovezao: „A mi smo kompletni“, što je izazvalo smeh u sali.

Trener Mege je pohvalio i atmosferu u hali Čair.

„Ovo je prava atmosfera u kojoj sazrevaju igrači. Ovim mojim Francuzima je trebalo pet minuta da se opasulje kada su videli atmosferu. Ovo su stvari zbog kojih radimo ovaj posao“, rekao je Milojević.

Igrač Mege Danilo Nikolić rekao je da se nada da trofej u Kupu neće biti poslednji za njegovu ekipu ove sezone.

„Igrali smo odlično, i oni i mi, ali smo dokazali kvalitet i da možemo da dobijemo uvek kada igramo odbranu kako umemo. Nadam se da nam ovo neće biti jedini trofej ove godine“, rekao je Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar