Novak Đoković posle poraza: Najgori uslovi u kojima sam igrao (video)

Novak Đoković nije tražio izgovore posle poraza od Dominika Tima u polufinalu Rolan Garosa i džentlmenski je priznao da je Austrijanac bio superiorniji u dramatičnom meču koji je zbog teških vremenskih uslova u Parizu trajao dva dana.

Najbolji teniser sveta je na konferenciji za medije posle meča izjavio da je „igrao dobro“, ali da je Tim zasluženo pobedio jer je „bio neukrotiv“.

– Iskreno, imao sam dobru sezonu na šljaci i mislim da sam i danas igrao dobro, ali Dominik je fantastičan igrač, naročito na ovoj podlozi – rekao je Đoković okupljenim novinarima i dodao:

– Ne tražim izgovore, on je igrao bolje i pobedio je. Ovakve mečeve odlučuje par poena, ali ne možete da se pretvarate da protiv igrača kakav je Tim ne želite uvek pobedu.

Novak se osvrnuo i na nimalo prijatne uslove u francuskoj prestonici, kao i na činjenicu da su zbog jakog vetra i pljuskova igrali dva dana i na terenu proveli skoro četiri i po sata.

– Bili su to najgori uslovi u kojima sam igrao. Skoro kao da je duvao uragan, a u takvim uslovima samo gledate da preživite. Ali ne tražim izgovore, jer kao što su rekli organizatori turnira, tenis se može igrati i kada duva snažan vetar. O tome sam sa organizatorom razgovarao juče tokom meča i rekao mi je da se meč može prekinuti jedino ako postoji opasnost od kišobrana ili drugih predmeta koji bi poleteli pod naletom vetra – rekao je Đoković i na kraju još jednom čestitao 25-godišnjem Austrijancu, koji će sutra drugu godinu zaredom igrati u finalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala.

– Želeo bih da čestitam Dominiku na pobedi, igrao je na veoma visokom nivou i bio je uspešniji u ključnim momentima igre, on je teniser koji se mnogo kreće na terenu i traži od vas da lopticu udarate iznova i iznova. Želim mu mnogo sreće u finalu – izjavio je svetski broj jedan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicRolan Garos
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    gospodine djokovicu ja mislim i tvoj protivnik je imao iste uslove na Tom mecu, lepo rekao si da je decko bio bolji ali sto se uslova tice vi talentovani sportisti uvek mislite da je neko drugi kriv za izgubljen mec ili utakmicu. tebe smo culi da uslovi nisu bili po tvom ukusu, tvoje misljenje, a sta li je bilo sa fudbalskom reprezentacijom protiv ukrajine stali je tu zasmetalo gospodine djokovicu i ja sam bio nekada sportista igrao sam fudbal po kaljavom terenu bio sam sav kaljav ali ipak sam igrao fudbal i nikada se nisam pozalio na to uvek se secam sa puno ponosa na takve utakmice a vi danas imate sve uslove i opet vam nesto fali nego sportisto teniseru igraj i kada izgubis nemoj drugog kriviti puno pozdrava od starog spotriste.

  • Anonimni

    Nemoj Novače da se prenemažeš. Iste uslove imao je Dominik.

  • Anonimni

    I nemoj ko da da ga pljuje jer ce se upljuvati !

  • Anonimni

    Nole je najbolji srpski sportista i uvek zaslužuje pohvale!