U trendu

Novak Đoković posle poraza: Najgori uslovi u kojima sam igrao (video)

Novak Đoković nije tražio izgovore posle poraza od Dominika Tima u polufinalu Rolan Garosa i džentlmenski je priznao da je Austrijanac bio superiorniji u dramatičnom meču koji je zbog teških vremenskih uslova u Parizu trajao dva dana.

Najbolji teniser sveta je na konferenciji za medije posle meča izjavio da je „igrao dobro“, ali da je Tim zasluženo pobedio jer je „bio neukrotiv“.

– Iskreno, imao sam dobru sezonu na šljaci i mislim da sam i danas igrao dobro, ali Dominik je fantastičan igrač, naročito na ovoj podlozi – rekao je Đoković okupljenim novinarima i dodao:

– Ne tražim izgovore, on je igrao bolje i pobedio je. Ovakve mečeve odlučuje par poena, ali ne možete da se pretvarate da protiv igrača kakav je Tim ne želite uvek pobedu.

Novak se osvrnuo i na nimalo prijatne uslove u francuskoj prestonici, kao i na činjenicu da su zbog jakog vetra i pljuskova igrali dva dana i na terenu proveli skoro četiri i po sata.

– Bili su to najgori uslovi u kojima sam igrao. Skoro kao da je duvao uragan, a u takvim uslovima samo gledate da preživite. Ali ne tražim izgovore, jer kao što su rekli organizatori turnira, tenis se može igrati i kada duva snažan vetar. O tome sam sa organizatorom razgovarao juče tokom meča i rekao mi je da se meč može prekinuti jedino ako postoji opasnost od kišobrana ili drugih predmeta koji bi poleteli pod naletom vetra – rekao je Đoković i na kraju još jednom čestitao 25-godišnjem Austrijancu, koji će sutra drugu godinu zaredom igrati u finalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala.

– Želeo bih da čestitam Dominiku na pobedi, igrao je na veoma visokom nivou i bio je uspešniji u ključnim momentima igre, on je teniser koji se mnogo kreće na terenu i traži od vas da lopticu udarate iznova i iznova. Želim mu mnogo sreće u finalu – izjavio je svetski broj jedan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.