Pobeda Golden Stejta uz povredu Karija

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 1:0 u prvom kolu plej-ofa u NBA ligi pošto su noćas na svom terenu pobedili Hjuston sa 104:78.

Stefen Kari predvodio je Voriorse do pobede sa 24 poena i sedam skokova, ali je povredio skočni zglob i njegov nastup u drugoj utakmici u ponedeljak uveče je neizvestan. Karija će danas pregledati lekari i odlučiti da li će jedan od najboljih igrača lige igrati.

„Za sada mi se čini da ću igrati. Prag bola i ostale stvari… Znam kako sa tim da se nosim na terenu“, rekao je Kari.

Pobedi je doprineo Drejmond Grin sa 12 poena i 10 skokova, a 12 poena postigao je i Mariz Spejts.

„Kada izgubite najkorisnijeg igrača lige, to svakako menja vaš tim“, rekao je Grin o povredi Karija.

U ekipi Hjustona najefikasniji je bio Džejms Harden sa 17 poena, a Dvajt Hauard dodao je 14 poena i 11 skokova.

Košarkaši Oklahome pobedili su na svom terenu Dalas sa 108:70 i poveli sa 1:0 u prvom kolu plej-ofa Zapada. Oklahomu su do pobede predvodili Rasel Vestbruk sa 24 poena i 11 skokova i Kevin Durent sa 23 poena. Dobre partije prikazali su i Serž Ibaka sa 17 poena i devet skokova i Enes Kanter sa 16 poena i 13 skokova.

To je najubedljivija pobeda Oklahome u plej-ofu otkako se preselila iz Sijetla, pre početka sezone 2008-2009.

Dalas je postigao najmanje poena u klupskoj istoriji u jednoj utakmici u plej-ofu uz najlošiji procenat šuta u istoriji franšize. Najefikasniji u Dalasu bio je Dirk Novicki sa 18 poena i jedini je igrač sa dvocifrenim brojem poena.

Naredna utakmica igraće se u ponedeljak uveče u Oklahomi.

Košarkaši Indijane pobedili su na gostujućem terenu Toronto sa 100:90 i poveli sa 1:0 u prvom kolu plej-ofa Istoka. Pol Džordž predvodio je Pejserse do pobede sa 33 poena i šest asistencija, Monta Elis dodao je 15, a Solomon Hil 13 poena.

U ekipi Toronta najefikasniji je bio Kori Džozef sa 18 poena, Demar Derozan ubacio je 14 poena, a Jonas Valančunas 12 poena i 19 skokova. Toronto je tako i osmi put uzastopno izgubio prvu utakmicu u plej-ofu.

Košarkaši Atlante pobedili su na svom terenu Boston sa 102:101 i poveli u prvom kolu plej-ofa Istoka. Džef Tig predvodio je Hokse do pobede sa 23 poena i 12 asistencija.On je pri rezultatu 88:88 prvo asistirao do Ala Horforda, a zatim i do Pola Milsapa pod košem, pa je Atlanta nepuna tri minuta pre kraja stekla četiri poena prednosti.

Boston je u poslednjem minutu imao šansu da izjednači, ali je Evan Tarner promašio „trojku“.

Najefikasniji u ekipi Bostona bio je Ajzea Tomas sa 27 poena i osam skokova, a Ejveri Bredli postigao je 18.

Naredna utakmica igraće se u utorak uveče u Atlanti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar