Ruskinja Malčanova nestala u španskim vodama

Vodeća svetska takmičarka u ronjenju na dah Ruskinja Natalija Malčanova (53) nestala je pre tri dana dok je rekreativno ronila u vodama Španije, u blizini ostrva Formentera

Višestruka svetska rekorderka, nije izronila nakon što je zagnjurila na dubinu od 30 do 40 metara, u blizini obale ostrva Formentera, saopštili su Međunarodna ronilačka federacija (AIDA) i njena porodica.

Malčanova se odvojila od ostalih ronilaca  i verovatno je bila uhvaćena u jaku podvodnu struju koja je odvukla, kaže se u saopštenju.

„Za sada je nepoznat uzrok nestanka Malčanove. Ona je toliko volela ronjenje da je svoj zivot posvetila tom sportu“. kaže se u saopstenju.

Španska spasilačka sluzba angažovala je u nedelju helikopter, brod i nekoliko ronilaca koji su krenuli u potragu za Malčanovom do dubine od 100 metara.

Malčanova je u nedelju tokom ronjenja nosila tegove.

Njena porodica je angažovala i specijalizovanog podvodnog robota, a predstavnik španske policije je rekao da će potraga za Malčanovom trajati do nedelje.

Malčanova, majka dvoje dece, najtrofejnija je takmicarka u ronjenju na dah u svetu, sa oborenim 41 svetskim rekordom i 23 titule svetske šampionke. Ona je u karijeri uspela da zaroni i do dubine od 101 metra koristeći peraja.

Malčanova je bila učesnica svetskog šampionata u bazenskom ronjenju na dah koji je 2013.održan u Beogradu, kada je oborila tri svetska rekorda. Takođe je bila takmičarka u Beogradu u junu ove godine na svetskom prvenstvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Natalija Malčanovaronjenjespanija
Komentari (0)
Dodaj komentar