Skandal na Rolan Garosu: Policija sumnja na namešten meč (video)

Francuska policija istražuje jedan duel sa ovogodišnjeg Rolan Garosa zbog sumnje da je namešten. Duel prvog kola ženskog dubla predmet je istrage o nameštanju mečeva zbog velikih uplata novca tokom drugog seta.

Sumnja se da je duel odigran 30. septembra između parova Andrea Micu/Patricija Marija Tig i Medison Brengl/Jana Sizikova namešten i policija trenutno traži dokaze, potvrđeno je iz više izvora.

Navodno, nekoliko velikih kladionačarskih lanaca alarmirano je zbog sumnjivih uplata, kao i da je najmanje jedna od igračica uključena u prevaru.

Potvrđeno je da je peti gem drugog seta bio u fokusu prevaranata po statistikama koje su navedene kladionice priložene. Nije poznat broj uplata, ali jeste da su uplaćivane „abnormalne količine novca“ da će se u tom gemu dogoditi brejk.

Na servisu je bila Sizikova, koja je izgubila servis sa „nulom“, odnosno bez dobijenog poena, a pritom je napravila dve dvostruke servis greške. Na drugoj je napravila fut-folt, tačnije prestup.

Spekuliše se da je, prema prvim procenama, uplaćeno nekoliko stotina hiljada evra.

Rumunke Micu i Tig plasirale se u drugu rundu pobedom u dva seta, a Unija za očuvanje integriteta tenisa, koja je nadležna za ovakve situacija, do sada nije želela da komentariše mogućnost da je meč namešten.

Kompanija „Sportradar“, koja se bavi monitoringom kladionačarskog tržišta za sve teniske asocijacije, takođe je odbila da komentariše novi slučaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mečnameštanjeRolan Garos
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • David

    Drago mi je što naši nisu umešani izlgeda su sjašili od naših