BAT kupio fabriku u Rovinju

Duvanska kompanija Britiš ameriken tobako (British American Tobacco – BAT) saopštila je danas da okončala kupovinu Tvornice duhana Rovinj (TDR) i drugu imovinu te fabrike po ceni od 550 miliona evra.

TDR je bio u vlasništvu Adris grupe i najveći je proizvođač cigareta u Hrvatskoj, a ima značajno tržišno učešće u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori.

„Ovo je veoma značajna akvizicija koja će ubrzati rast BAT-a u regionu i dodatno ojačati poziciju kompanije na tržištu Srbije, istovremeno pružajući i nove mogućnosti našoj fabrici u Vranju“, izjavio je generalni direktor kompanije BAT za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Tanos Trimis.

BAT je vodeća multinacionalna duvanska kompanija na svetu, sa preko 200 brendova i prisutna je na skoro svim tržištima gde zapošljava oko 58.000 ljudi. U 2014. godini BAT je prodao 667 milijardi cigareta proizvedenih u 44 fabrike, u 41 zemlji.

U 2014. godini BAT je imao ukupan prihod od 42,5 milijarde funti, od čega je gotovo 30 milijardi funti uloženo u budžete država širom sveta, dok je operativni profit kompanije iznosio 4,5 milijardi funti.

BAT je 2003. godine kupio Duvansku industriju Vranje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar