Albanci sa juga Srbije traže pripajanje Kosovu

Albanci sa juga centralne Srbije održaće 28. novembra, na Dan zastave, nacionalnog praznika Albanije, protestni skup u Preševu.
Oni će održati protest kako bi ukazali na navodnu diskriminaciju i sa zahtevom da se taj deo zemlje pripoji tzv. Kosovu, pišu „Večernje novosti“.

List u sutrašnjem broju navodi da iza tog skupa stoji Udruženje veterana terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).

„Diskriminacija je svake godine godine sve veća. Naš osnovni zahtev je pripajanje Preševske doline Kosovu. To nije zahtev političara, već volja naroda“, rekao je rekao je za „Novosti“ predsednik Udruženja Nazmi Hajredini.

Iako se lideri Albanaca iz tog dela Srbije još nisu oglašili, on tvrdi da imaju apsolutnu podršku svih političkih opcija koje je ovaj skup ujedinio.

Poslanik iz Bujanovca Nenad Mitrović kaže za list da nije iznenađen ovim „performansom Albanaca“.

„Ovo je još jedan u nizu političkih provokacija kojoj je cilj da izazove nestabilnost u opštinama na jugu Srbije. Svake godine je na tim skupovima sve manje ljudi… i obeležavanje se svodi na domove kulture“, rekao je Mitrović.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Albanci
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    narod proglasen srpski genocidni narod i treba svi da se odvoje jer ako su u srbiju nose isti pecat geocida ovako se skida odma cim vise nije pod drzavom srbijom potpuno razuijem taj narod