Promene u saobraćaju zbog radova na Trgu republike

BEOGRAD – Od danas će saobraćaj na Trgu republike biti moguć iz Francuske i Ulice Vase Čarapića ka Dečanskoj, dok će Kolarčeva ulica, od Palate „Albanija“ do Trga republike, biti zatvorena, izjavio je gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Kako napreduju radovi na preslaganju kocke na Trgu republike, tako se i pojedine ulice postepeno otvaraju za saobraćaj, a naš je cill da građani što pre mogu da ih koriste. Radovi odmiču i ulice se, deo po deo, ponovo otvaraju za saobraćaj, dok se neki delovi zatvaraju kako bi se ceo posao priveo kraju, rekao je Rafailović.

Prema njegovim rečima, vozila iz Francuske i Ulice Vase Čarapića moći će da koriste po jednu saobraćajnu traku.

Zbog toga će, navodi Beoinfo u saopštenju, vozila javnog gradskog prevoza saobraćati sa izmenama.

Trolejbusi na liniji 21 saobraćaće na relaciji Trg Slavija – Učiteljsko naselje i nosiće oznaku 21L, trolejbusi na liniji 22 saobraćaće na relaciji Trg Slavija – Kruševačka sa oznakom 22L, dok će trolejbusi na liniji 29 saobraćati na relaciji Trg Slavija – Medaković 3 sa oznakom 29L.

Autobusi na liniji 31 saobraćaće do privremene okretnice ispred Palate „Albanija” sa oznakom 31L, dok je privremena autobuska linija 22A na relaciji Palata „Albanija” – Trg Slavija.

Vozila sa linija 24 i 26 saobraćaju delimično izmenjenom trasom – u smeru prema Dorćolu ići će ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Braće Jugović, Francuskom i dalje redovnom trasom, a koristiće stajalište „Dom omladine”.

U smeru prema gradu, vozila saobraćaju ulicama Francuskom, Trg republike, Makedonskom, Dečanskom, Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom, a koristiće privremeno stajalište „Trg republike” ispred scene „Raša Plaović”.

Vozila sa linija 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćaće delimično izmenjenom trasom – u smeru prema Dorćolu ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Braće Jugović, Francuskom i dalje redovnom trasom, a koristiće stajalište „Dom omladine”.

U smeru prema gradu, vozila će ići ulicama Francuskom, kroz terminus „Trg republike”, Braće Jugović, Dečanskom, Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom, a koristiće stajalište „Trg republike”, koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96.

Autobusi sa linija 43 i 96 će saobraćati skraćenom trasom do terminusa „Železnička stanica (Pančevački most)” i nosiće oznake 43L i 96L. Za ove autobuse se uspostavlja privremeno stajalište preko puta postojećeg u Ulici Jovana Avakumovića.

Autobusi sa linije 27 će u smeru ka Trgu republike saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Dečanska – Braće Jugović – Francuska – terminus „Trg republike” i koristiće stajalište „Dom omladine”.

Minibus linija E9 će, u oba smera, umesto preko Terazija, saobraćati trasom Trg Slavija – Beogradska ulica – Bulevar kral?a Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska – Braće Jugović – Francuska – Ulica cara Dušana i dalje redovnom trasom.

Privremeno neće saobraćati vozila na linijama 5A, 19, 28A i 41.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar