Vulin: Društvo koje ne može da formira sud ne može napred

Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je da je formiranje Specijalnog suda za ratne zločine OVK zakasnilo ali dobrodošlo i da društvo koje ne može da formira takav sud ne može da napreduje.

Vulin je istakao da formiranje Specijalnog suda nije nikakva usluga Srbima zbog koje Albanci treba da očekuju ustupke već da se radi o civilizacijskoj stvari.

“Ako niste bili u stanju za 15 godina da sudite za ratne zločine, ako niste bili u stanju da se sami setite da nijedno ljudsko društvo ne može da postoji a da se ne sudi za ratne zločine kada je sukoba i zločina već bilo, onda vi niste društvo koje može samo da funkcioniše”, rekao je on.

Vulin je dodao da kosovsko društvo koje okleva da formira specijalni sud za ratne zločine je društvo koje ne može da funkcioniše bez tutora, koje ne može da funkcioniše bez nekog spolja.

“Formiranje Specijalnog suda je zakasnelo ali je dobrodošlo. Bolje ikad nego nikad. Bojim se, i to vidim, da unutar albanskih političkih partija ne postoji spremnost da se specijalni sud formira, da albansko društvo nije u stanju da se suoči sa svim onim što su radili za vreme oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji”, istakao je ministar.

Ukoliko se ne budu suočili sa onim što su radili, ne mogu da se nadaju da će napredovati, poručio je Vulin i podsetio da tokom sukoba nisu samo ubijani Srbi već i Albanci koji se nisu slagali sa OVK i politikom tadašnjih albanskih  stranaka.

“Ni za njihove glave niko nije odgovarao. Podsetiću vas da su ubijani i Goranci, ni za njihove glave niko nije odgovarao,” rekao je Vulin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

AlbanciAleksandar Vulin
Komentari (0)
Dodaj komentar