Došli su i zgrabili sve: Otkriveno ko je odao britanske tajne

Identifikovan je osumnjičeni za to što su poverljivi dokumenti britanskog ambasadora u SAD Kima Deroka dospeli u javnost, objavio je Sandej tajms.

Prošle nedelje Mejl on sandej objavio je dokumenta u kojima je Derok opisao administraciju predsednika SAD Donalda Trampa kao „nesposobnu“ i „disfunkcionalnu“ što je izazvalo diplomatski spor između Londona i Vašingtona, nakon čega je Derok podneo ostavku.

Britanski zvaničnici su pokrenuli istragu kako bi pronašli osobu odgovornu za curenje dokumenata, prenosi Rojters.

Prema pisanju Sandej tajmsa koji se poziva na neimenovane izvore iz vlade, osumnjičeni je identifikovan i pretpostavke da bi curenje dokumenata moglo da bude rezultat hakerskog napada neke strane države su isključene.

„Misle da znaju ko je to učinio“, rekao je ovaj neimenovan izvor.

Sada se, kako je dodao, gradi slučaj koji bi mogao da se održi na sudu.

„Bio je to neko ko je imao pristup istorijskim fajlovima. ušli su i zgrabili gomilu materijala“, rekao je on.

U međuvremenu je direktor antiterorističke policije upozorio medije da ne objavljuju ova dokumenta jer bi to moglo da predstavlja kršenje zakona o državnoj tajni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sadvelika britanija
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • AA ( americki alah)

    U međuvremenu je direktor antiterorističke policije upozorio medije da ne objavljuju ova dokumenta jer bi to moglo da predstavlja kršenje zakona o državnoj tajni. U ime te drzavne tajne sve je dozvoljeno. Mnoga “ nerazjasnjenja“ ubistva imaju tu etiketu, mesanja u druge drzave, sigurno i onaj slucaj trovanja skipsalj.

  • QUEEN

    yupiii, yupiiiii. Obozavam Ruse, iako su oni „dezurni krivci“ za sve kod zapadnjaka. Ko zna? Mozda je to i neki Asanzov „podmladak“.

  • milovan

    Ma Rusi.Nema tko drugi. Ha,ha,ha