Jedinstveni muzej: Ovde možete da saznate sve o ženskom polnom organu (video)

U maloj zgradi u sklopu starih štala u londonskoj četvrti Kamden Market Florens Šehter istražuje stotine svetskih mitova o ženskim polnim organima.

Pokušaće  da ih demistifikuje u prvoj izložbi Muzeja vagine pod nazivom „Lovci na muf: Mitovi o vagini i kako se boriti protiv njih“, prenoci BBC.

– Mitovi o trudnoći, anatomiji, higijeni i polnom zdravlju imaju mnogo stvarnih posledica – rekla je Šehter novinarima uoči otvorenja Muzeja u subotu.

Zavesa deli privremenu zgradu Muzeja na prostor za recepciju i knjižaru kao i izložbeni prostor, gde u oči odmah upada velika flaša „koka-kole“ i model krvavog tampona.

Samostojeći paneli i plakati na zidovima promovišu poruke Muzeja i razotkrivaju mitove o vaginama.

Jedan panel objašnjava da se vagine same čiste i da su čistije kad ih štite stidne dlačice. Drugi se bavi mitom da bi ispiranje „koka-kolom“ nakon polnog odnosa moglo sprečiti trudnoću, što je pedesetih i šezdesetih godina bilo popularno mišljenje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Internet muzej vagine u Austriji osnovan je 2014., ali ovaj u Londonu ističe da je „prvi stvarni muzej u svetu posvećen matericama, stidnim dlačicama i ginekološkoj anatomiji“.

Inače, Šehter je osnovala Muzej kao dobrotvornu organizaciju, prikupivši putem skupnog finansiranja na internetu početnih 50.000 funti.

Moguće su grupne posete za škole, a Muzej je već organizovao i radionicu za muškarce pod nazivom „Kako biti muški saveznik“, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muzejvaginaženski polni organ
Komentari (0)
Dodaj komentar