U trendu

C. G: Novi prekid glasanja u Šavniku zbog incidenata na biračkim mestima

PODGORICA – Na današnjim ponovljenim lokalnim izborima u crnogorskoj opštini Šavnik ponovo je došlo do prekida izbornog procesa zbog incidenata na dva biračka mesta.

Na jednom biračkom mestu član izborne komisije onemogućio je glasanje jednom biraču, a na drugom je član biračkog odbora uništio četiri neiskorišćena glasačka listića, prenosi portal CdM.

Službenici stanice policije Šavnik su protiv ove dve osobe podneli krivične prijave u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima za četiri krivična dela protiv izbornih prava, saopšteno je iz Uprave policije.

Krivična prijava je podneta protiv Đ.Đ. (30) iz Šavnika, člana izborne komisije, zbog sumnje da je izvršio krivično delo povreda prava glasanja kada je jednom građaninu onemogućio ostvarivanje biračkog prava na biračkom mestu broj 1, saopšteno je iz policije.

Zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela, policija je, kako se navodi u saopštenju, državnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu i protiv člana biračkog odbora D.A. (61) iz Nikšića.

“On je, kako se sumnja, onemogućio jednom građaninu ostvarivanje biračkog prava nakon čega je uništio četiri neiskorišćena glasačka listića na biračkom mestu broj 14. D.A. se tereti za krivična dela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i krivično delo uništavanje dokumenata o glasanju”, saopštili su iz Uprave policije.

Lokalni izbori u 14 crnogorskih gradova održani su 23. oktobra i završeni su u svim opštinama osim u Šavniku, gde se, sedam nedelja od lokalnih izbora redovno prekida glasanje zbog neregularnosti i incidenata.

Od 23. oktobra svake nedelje u Šavniku su zatvoreni ugostiteljski objekti, dok je na ulicama prisutan veliki broj policajaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.