Pariz u plamenu: Gore automobili, suzavac i hapšenja širom grada (video)

Francuska policija upotrebila je suzavac, vodene topove i dimne bombe kako bi rasterala okupljene demonstrante u centru Pariza povodom godišnjice početka protesta pokreta „Žuti prsluci“.
Sukob demonstranata i policije izbio je u severozapadnom delu Pariza, kada su se demonstranti spremali da pođu u marš gradom.

Policija je takođe intervenisala kako bi sprečila nekoliko stotina demonstranata da blokiraju kružni tok u Parizu.

​Demonstranti su prevrnuli nekoliko automobila, a zatim ih i zapalili, prenosi RT.

​Policija je do sada su uhapsila 24 osobe, preneli su mediji.

Pored toga, pripadnici policije megafonom obaveštavaju građane da se raziđu, budući da njihovo okupljanje nije dozvoljeno.

​​Podsetimo, protesti žutih prsluka počeli su sredinom novembra 2018. godine, prvobitno zbog povećanja cene goriva i visokih troškova života, ali su prerasli u širi pokret protiv predsednika Emanuela Makrona i njegovih ekonomskih reformi.

Na početku protesta u njima su učestvovale desetine hiljada ljudi, na vrhuncu i 300.000, da bi se njihovi broj prethodnih meseci sveo na nekoliko hiljada.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

demonstracijeparizžuti prsluci
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • AA ( americki alah)

    UPOZORAVAM francusku vladu DA POSTUJE LJUDSKA PRAVA DEMONSTRANATA I DA NE UPOTREBLJAVA SILU. u ISTOJ MERI U KOJOJ TA ISTA VLADA TO ZAHTEVA OD DRZAVA SIROM SVETA: KINE ( HONG-KONGA) RUSIJE, SRBIJE, VENECUELE………