Izvučen istorijski džekpot: Neko je u Americi upravo postao milijarder

VAŠINGTON – Izvučena je pobednička kombinacija džekpota „Mega milion“, najveće nagrade u istoriji američke lutrije koja iznosi 1,6 milijardi dolara, saopštili su danas zvaničnici lutrije.

Pobednički tiket je uplaćen u Južnoj Karolini, ali nije poznato gde tačno, prenosi AP.

Srećni dobitnik prevazišao je minimalne šanse za dobitak i postao 1 u 302,5 miliona koji je osvojio nagradu, uplatom srećnog tiketa koji košta dva dolara.

Agencija navodi da će verovatno proći nekoliko dana, a možda čak i nedelja, dok se srećnik ne pojavi da potvrdi svoj dobitak.

Zvaničnici lutrije i finansijski menadžeri ljudima koji nagradu osvoje, savetuju da detaljno isplaniraju strategiju investiranja miliona dolara, ali takođe upozoravaju da se pobednici suočavaju i sa novom zabrinutošću za sopstvenu bezbednost kao posledicom iznenadnog posedovanja ogromne količine novca.

Prema pravilima lutrije, pobednik može da odabere da mu odmah bude isplaćeno 904 miliona dolara ili da dobitak od 1,6 milijardi dolara dobija u ratama u narednih 29 godina.

U zavisnosti od države, pobednici imaju rok od 180 dana do jedne godine da dođu i potvrde svoju dobitnu kombinaciju.

Mega milion se igra u 44 države SAD, Vašingtonu i na Devičanskim ostrvima.

U osam država od ukupnog broja u kojima se igra, pobednici imaju pravo da ostanu anonimni, ali u ostalim državama javnosti se saopštava ko je dobitnik pobedničke kombinacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

džekpotlutrija
Komentari (0)
Dodaj komentar