Komunalne informacije

Komunalne informacije za 6. maj

Planirani radovi na vodovodnoj mreži u Novom Beogradu

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u Novom Beogradu, u petak, 7. maja, od 8 do 16 časova bez vode će biti potrošači u Ulici Danila Lekića Španca, na brojevima 16, 17, 23 i od 48 do 62. Takođe, bez vode će biti i potrošači u Ismeta Mujezinovića na brojevima 4 i 20.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna. Upućuje se molba potrošačima da pripreme neophodne zalihe vode za piće i osnovne potrebe.

Sve dodatne informacije potrošači mogu dobiti pozivanjem Kontakt centra JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti na veb-adresi www.bvk.rs, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Zaprašivanje komaraca u četvrtak

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” će u četvrtak, 6. maja, sprovesti mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi u periodu od 20.30 časova i obuhvatiće sledeće lokacije:

– nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilantski centar, nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, nasip Progar, nasip Nautičko selo, nasip Jakovo.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd – Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će biti sproveden ukoliko vremenske prilike budu dozvolile. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman komaraca. Koristiće se preparat registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će biti korišćen prema uputstvu proizvođača. „Čistoća” apeluje na građane da omoguće nesmetan rad njihovim ekipama, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Krajem nedelje košenje trave pored auto-puta

Ekipe JKP „Zelenilo – Beograd” izvodiće u četvrtak i petak, 6. i 7. maja, radove na košenju travnjaka leve i desne strane auto-puta, na deonici od petlje „Aerodrom” do petlje „Bubanj potok” u periodu od 7 do 14 časova, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Na poslovima košenja biće angažovana 62 zaposlena sa svom neophodnom mehanizacijom. Radovi će biti izvođeni bez ometanja saobraćaja.

Izmene u javnom prevozu zbog radova u Ljutice Bogdana

Tokom izvođenja radova na izradi priključka na kanalizacionu mrežu u Ulici Ljutice Bogdana za objekat KBC „Dr Dragiša Mišović”, od 5. do 14. maja doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Zbog izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja kolovoza u Ulici Ljutice Bogdana u zoni raskrsnice sa Ulicom heroja Milana Tepića, zbog čega vozila javnog prevoza neće moći da saobraćaju redovnom trasom. Tokom izvođenja navedenih radova menja se režim rada linija JLP-a na sledeći način:

– Vozila sa linija 42, 59 i 78 će u oba smera saobraćati Bulevarom oslobođenja, Ulicom dr Milutina Ivkovića, Bulevarom kneza Aleksandra i dalje u skladu sa režimom saobraćaja u funkciji izvođenja radova na proširenju Crnotravske ulice. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Izmena organizacije saobraćaja sistema BG voza

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će se od 4. do 31. maja izvoditi radovi na rekonstrukciji i izgradnji dvokolosečne pruge od „Beograd centra” do Stare Pazove, zbog čega će tih dana od 11 do 14 časova doći do zatvaranja koloseka između stanica „Batajnica” i „Beograd centar”. Zbog ovih radova menja se organizacija saobraćaja vozova iz sistema BG voza.

Relacija „Batajnica–Ovča”
– Voz broj 8017, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (10.50 časova) – Ovča (11.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
– Voz broj 8019, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (11.50) – Ovča (12.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
– Voz broj 8021, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (12.50) – Ovča (13.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
– Voz broj 8023, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (13.44) – Ovča (14.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
– Voz broj 8018, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Zemun (13.23) – Batajnica (13.40), neće saobraćati u navedenom periodu.

Relacija „Ovča–Batajnica”
– Voz broj 8012, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (10.10) – Batajnica (11.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
– Voz broj 8014, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (11.10) – Batajnica (12.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
– Voz broj 8016, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (12.10) – Batajnica (13.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
– Voz broj 8020, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (13.10) – Batajnica (14.09), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica.

Promena režima rada linija javnog prevoza

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta” – Faza 4, u ulicama Save Maškovića, Crnotravskoj i Bulevaru oslobođenja, u periodu od 1. maja do 1. jula doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća kolovoza i trotoara Crnotravske ulice, na delu od Ulice Bahtijara Vagabzade do Bulevara oslobođenja, pri čemu će na delu od Ulice Bahtijara Vagabzade do Paunove ulice doći do potpunog zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj, dok će na delu od Paunove ulice do Bulevara oslobođenja za saobraćaj biti zatvorene desne (spoljne) saobraćajne trake (u oba smera). Tokom izvođenja ovih radova važiće isti režim rada linija javnog prevoza kao i u Fazi 3, odnosno:

Autobuske linije 47 i 48:
– u oba smera saobraćaće Bulevarom oslobođenja, Baštovanskom, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;
Autobuska linija 49:
– u oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelovom, Baštovanskom, Bahtijara Vagabzade, Crnotravskom i dalje redovnom trasom;
Autobuska linija 50:
– u oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelovom, Baštovanskom, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom;
Autobuska linija 78:
– u oba smera saobraćaće ulicama: Crnotravskom, Bahtijara Vagabzade, Baštovanskom, Paunovom i dalje redovnom trasom;
Autobuske linije 401 i 402:
– u oba smera saobraćaće Bulevarom oslobođenja, Baštovanskom, Paunovom i dalje redovnim trasama;
Autobuske linije 403, 405, 406, 407, 408, 409 (preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503:
– u oba smera saobraćaće preko terminusa „Voždovac”, Bebelovom, Baštovanskom i Paunovom ulicom.

Minibus linije 406L i 409 (preko Jajinaca pa Kumodraža):
– u oba smera saobraćaće redovnim trasama.

Trolejbuske linije 40 i 41 se skraćuju do stare okretnice na Banjici i nosiće oznake 40L i 41L.

– Uspostavlja se lokalna autobuska linija 41A koja će saobraćati na relaciji „Banjica” – Crnotravska – Bahtijara Vagabzade – Baštovanska – Paunova – „Banjica 2”.

Stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog” (u oba smera) za linije 47, 48, 401 i 402 u Bulevaru oslobođenja se vraćaju na svoje redovne pozicije.

Privremeno se uspostavljaju stajališta:
– Stajalište „Paunova 1” u Baštovanskoj ulici kod kućnog broja 8, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 90 metara posle zone raskrsnice sa Paunovom ulicom – smer ka Ulici Bahtijara Vagabzade za linije 47, 48, 49 i 50;
– Stajalište „Paunova 1” u Baštovanskoj ulici u visini tramvajske okretnice „Banjica”, odnosno u visini EDB stuba koji se nalazi oko 75 metara posle zone raskrsnice sa Paunovom ulicom – smer ka Bebelovoj ulici za linije 47, 48, 49 i 50.
Privremeno se ukidaju stajališta:
– Stajalište „Paunova” u Crnotravskoj ulici – smer ka Miljakovcu 3 za linije 47, 48, 49, 50;
– Stajalište „Paunova” u Crnotravskoj ulici – smer ka terminusu „Voždovac” za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503;
– Stajališta „Trošarina” u Ulici Save Maškovića u oba smera za linije 49 i 50;
– Stajalište „Pet solitera” u Ulici Bahtijara Vagabzade za linije 47,49 i 50;
– Stajalište „Paunova” u Paunovoj ulici – smer ka gradu za linije 40, 41, 78;
– Stajalište „Paunova” u Paunovoj ulici – smer ka Banjici za linije 40, 41, 78.

Autobuske linije 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac”, koja koriste linije 9 i 10 (u oba smera), a linije 41A i 78 će koristiti stajalište „Pet solitera” u Ulici Bahtijara Vagabzade, koje koriste linije 42, 47, 48, 59 i 94 (oba smera).

Izmene u javnom prevozu zbog radova na Petlovom brdu

Radovi na zameni deonice toplovoda u Ulici 11. krajiške divizije, na delu od zone raskrsnice sa Oplenačkom do zone raskrsnice sa Ulicom patrijarha Joanikija, od 23. aprila do 17. jula prouzrokovaće promenu privremenih trasa linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 1 – Radovi na deonici od zone raskrsnice sa Oplenačkom do zone neposredno posle raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića. Tokom izvođenja radova na ovoj deonici doći će do zauzeća desne kolovozne trake Ulice 11. krajiške divizije, pri čemu će na predmetnoj deonici ulica biti jednosmerna prema Ulici patrijarha Joanikija. Radovi u ovoj fazi izvodiće se od 23. aprila do 18. maja.

Režim odvijanja javnog prevoza tokom izvođenja radova u ovoj fazi:

Linija 56
– smer prema Petlovom brdu – saobraćaj se odvija Ibarskom magistralom, Ulicom 11. krajiške divizije, Patrijarha Joanikija, Sretena Mladenovića Mike, Oplenačkom i dalje redovnom trasom;
– smer prema Zelenom vencu – redovnom trasom.

Linija 59
– smer prema Petlovom brdu – saobraćaj se odvija ulicama Pilota Mihaila Petrovića, Patrijarha Joanikija, Sretena Mladenovića Mike, Oplenačkom i dalje redovnom trasom;
– smer prema Trgu Slavija – redovnom trasom.

Linija 502
– smer prema Orlovači – saobraćaj se odvija redovnom trasom;
– smer prema Miljakovcu 1 – saobraćaj se odvija Ibarskom magistralom, Ulicom 11. krajiške divizije, Patrijarha Joanikija, Sretena Mladenovića Mike, Oplenačkoma i dalje redovnom trasom;

Linija E2
– smer prema Petlovom brdu – saobraćaj se odvija ulicama Patrijarha Joanikija, Sretena Mladenovića Mike, Oplenačkom i dalje redovnom trasom;
– smer prema Trgu Slavija – redovnom trasom;

Faza 2 – Radovi na deonici od zone raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića do zone raskrsnice sa Ulicom patrijarha Joanikija. Tokom izvođenja radova na ovoj deonici doći će do zauzeća desne kolovozne trake Ulice 11. krajiške divizije, kao i desne kolovozne trake Ulice patrijarha Joanikija u zoni raskrsnice u smeru ka gradu, pri čemu će na predmetnoj deonici Ulica 11. krajiške divizije biti jednosmerna prema Ulici patrijarha Joanikija, a u Ulici patrijarha Joanikija kolovozna traka za smer prema Ulici 11. krajiške divizije će se koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja. Radovi u ovoj fazi izvodiće se od 20. maja do 10. jula.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće isti režim kao i u fazi 1.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti sledeća stajališta:
– na linijama 56 i 502 – postojeće stajalište „Labudovo brdo” u Ulici patrijarha Joanikija, koje u redovnom režimu koriste vozila sa linije 534;
– na liniji 59 – stajalište „Vidikovac 1” na ostrvu u visini okretnice „Vidikovac”, na poziciji ED stuba koji se nalazi na samom početku ostrva;
– na linijama 56, 59 i 502 – privremeno stajalište „Serdar Janka Vukotića 1” u Ulici Sretena Mladenovića Mike ispred objekta sa kućnim brojem 1f, oko 40 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića;
– na linijama 56, 59 i 502 – postojeće stajalište „Dom zdravlja Labudovo brdo” u Oplenačkoj ulici, koje u redovnom režimu koriste vozila sa linija 501 i 502.

Promena trasa linija javnog prevoza tokom radova na dogradnji aerodromske zgrade Aerodroma „Nikola Tesla”

Tokom radova na dogradnji aerodromske zgrade Aerodroma „Nikola Tesla”, od 20. aprila do 31. decembra 2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Za to vreme biće onemogućen pristup vozilima javnog prevoza aerodromskoj zgradi, pa će vozila sa linija 72, 607 i 860I kao polazno/dolazno stajalište koristiti privremeno stajalište u zoni parkirališta ispred Terminala 2, oko 50 metara od izlaza iz pristanišne zgrade u smeru javnog parkirališta (slika u prilogu), navodi se u saopštenju.

Tokom izvođenja radova u Ulici 11. krajiške divizije, promena trasa linija javnog prevoza

Tokom izvođenja radova na zameni deonice toplovoda u Ulici 11. krajiške divizije, na delu od zone raskrsnice sa Oplenačkom ulicom do zone raskrsnice sa Ulicom patrijarha Joanikija, od 20. aprila do 10. jula doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 1 – Radovi na deonici od zone raskrsnice sa Oplenačkom ulicom do zone neposredno i posle raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića. Tokom radova na ovoj deonici doći će do zauzeća desne kolovozne trake Ulice 11. krajiške divizije, pri čemu će na ovoj deonici ulica biti jednosmerna u smeru prema Ulici patrijarha Joanikija. Radovi u ovoj fazi izvodiće se od 20. aprila do 18. maja.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće režim odvijanja javnog prevoza:

Linija br. 56
– smer prema Petlovo brdu – saobraćaj će se odvijati ulicama Ibarskom magistralom, Pilota Mihaila Petrovića, Maričkom, Slavka Rodića, Kneževačkom, 17. oktobra, Oplenačkom i dalje redovno;
– smer prema Zelenom vencu – redovno;

Linija br. 59 
– smer prema Petlovom brdu – saobraćaj će se odvijati ulicama Pilota Mihaila Petrovića, Maričkom, Slavka Rodića, Kneževačkom, 17. oktobra, Oplenačkoma i dalje redovno;
– smer prema Trgu Slavija – redovno;

Linija br. 502
– smer prema Orlovači – redovno;
– smer prema Miljakovcu 1 – saobraćaj će se odvijati ulicama 11. krajiške divizije, Patrijarha Joanikija, Pilota Mihaila Petrovića, Miška Kranjca i dalje redovno;

Linija E2 
– smer prema Petlovom brdu – ulicama Kneza Višeslava, Pilota Mihaila Petrovića, Maričkom, Slavka Rodića, Kneževačkom, 17. oktobra, Oplenačkom i dalje redovno;
– smer prema Trgu Slavija – redovno.

Faza 2 – Radovi na deonici od zone raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića do zone raskrsnice sa Ulicom patrijarha Joanikija. Tokom izvođenja radova na ovoj deonici doći će do zauzeća desne kolovozne trake Ulice 11. krajiške divizije, kao i desne kolovozne trake Ulice patrijarha Joanikija u zoni raskrsnice u smeru ka gradu, pri čemu će na predmetnoj deonica Ulica 11. krajiške divizije biti jednosmerna u smeru prema Ulici patrijarha Joanikija, a u Ulici patrijarha Joanikija kolovozna traka za smer prema Ulici 11. krajiške divizije će se koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja. Radovi u ovoj fazi izvodiće se od 20. maja do 10. jula. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće isti režim kao i u fazi 1.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta, kao i privremeno uspostavljeno stajalište „Serdar Janka Vukotića 1” za linije  56, 59, 502 i E2 u smeru prema Ulici patrijarha Joanikija, u Ulici 11. krajiške divizije na poziciji ED stuba, oko 10 metara ispred zone raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića tokom izvođenja radova u fazi 2.

Promena trase linije 310 zbog radova

Tokom izvođenja radova na izgradnji transportnog sistema za prenos toplotne energije od sanitarne deponije Vinča do toplane „Konjarnik”, u ulicama Živka Davidovića, Prvomajskoj i Hazarskoj (Mali Mokri Lug) doći će do promena u radu linije 310, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 2 – Zatvaranje kolovoza Prvomajske ulice na delu od zone raskrsnice sa ulicama Živka Davidovića i Narodnog fronta do zone raskrsnice sa Hazarskom ulicom, u periodu od 21. aprila do 12. maja.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi vozila sa linije 310 će saobraćati ulicama Živka Davidovića, Narodnog fronta, Bosanskom, Slobodana Lale Berberskog i dalje redovno. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti privremena stajališta:
– „Prvomajska” – u Bosanskoj ulici neposredno ispred zone raskrsnice sa Hazarskom ulicom;
– „Mage Magazinović” – u Bosanskoj ulici neposredno ispred zone raskrsnice sa Ulicom Mage Magazinović.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.