Komunalne informacije

Komunalne informacije za 14. novembar

Planirani radovi na vodovodnoj mreži na Vračaru

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Vračar, danas od 8 do 16 sati bez vode će biti potrošači u sledećim ulicama: Molerovoj, Novoj Molerovoj i Kičevskoj (od Hadži Prodanove do Molerove ulice). Za najnužnije potrebe obezbeđena je cisterna s vodom za piće, saopštilo je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Iz „Vodovoda” apeluju na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na broj telefona 3606-606, kao i na veb-adresi www.bvk.rs.

Radovi na vodovodnoj mreži

Ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže na opštini Vračar od utorka 12. novembra do subote 16. novembra. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u vremenu od 22 do 6 sati osetiće sledeći potrošači:

    12/13. novembra – u bloku oivičenom ulicama Kralja Milana, Kneza Miloša, Beogradskom i Bulevarom kralja Aleksandra;

    13/14. novembra – u bloku oivičenom Bulevarom kralja Aleksandra i ulicama Beogradskom, Vojvode Šupljikca, Cara Nikolaja II i Makenzijevom;

    14/15. novembra – u bloku oivičenom ulicama Maksima Gorkog, Južnim bulevarom, Grčića Milenka, Žičkom i Cara Nikolaja II;

    15/16. novembra – u bloku oivičenom ulicama Makenzijevom, Maksima Gorkog, Južnim bulevarom i Bulevarom oslobođenja. U Južnom bulevaru i okolnim ulicama, od Autokomande do Ulice Grčića Milenka;

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode. Mole se potrošači da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe, a ekipe Beogradskog vodovoda će se truditi da radove obave u što kraćem roku.Radovi na redovnom ispiranju vodovodne mreže, koji se obavljaju nekoliko puta u toku godine, obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude zadovoljavajućeg kvaliteta.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3 606 606, a informacije o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na web adresi www.bvk.rs.

Uspostavljanje privremene autobuske linije 5A

Privremeno se  uvodi linija javnog prevoza 5A (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“ – Vukov spomenik), saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kako se navodi, linija će saobraćati na sledećoj trasi: terminus Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“, Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Francuska, Trg republike, Kolarčeva, Terazije, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, Vukov spomenik.

Na ovaj način će se građanima koji stanuju na Dorćolu i duž Dušanove ulice omogućiti bolja veza veza sa zonom oko Vukovog spomenika. Pored postojećih linija 24, 26 i 79 koje se kreću Dušanovom ulicom, linija 5A će dodatno pomoći da se nadomeste nedostajuće veze koje su onemogućene radovima u ulicama Kraljice Marije, 27.marta, Džordža Vašingtona i Dušanova, navodi se u saopštenju.

Radovi u ulicama Bahtijara Vagabzade (Borskoj) i Crnotravskoj

Tokom radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže koje izvodi JKP „Beogradske elektrane”, režim saobraćaja u ulicama Bahtijara Vagabzade (Borskoj) i Crnotravskoj biće izmenjen, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Radovi će se odvijati po fazama:

Faza 5: izmena režima saobraćaja u Crnotravskoj kod raskrsnice sa Bahtijara Vagabzade (Borskom)  – radovi na kolovozu, od 12. do 23. novembra.

Radovi u Teodora Drajzera i Užičkoj ulici

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, na snazi će biti izmene režima saobraćaja i zatvaranje saobraćaja u ulicama Teodora Drajzera i Užičkoj, saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj.

Radovi će se izvoditi po fazama: u prvoj, od 14. do 28. oktobra biće izmenjen režim saobraćaja u Teodora Drajzera (ugao sa Užičkom), dok će u drugoj fazi, od 29. oktobra do 28. novembra biti zatvoren saobraćaj u Užičkoj (od Mike Ilića do Teodora Drajzera).

Izmene režima saobraćaja

Tokom radova koje izvode „Elektromreže Srbije” a.d. u periodu od 2. oktobra do 18. novembra biće izmenjen režim saobraćaja u ulicama Gavrila Principa, Balkanskoj i Admirala Geprata, saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj.

Radovi će se izvoditi po fazama i podfazama:

– Faza 3v: Izmena režima saobraćaja u Gavrila Principa između ulica Ličke i Mihaila Bogićevića (radovi na kolovozu i trotoaru), u periodu od 12.10. do 18.11.

Iz ovog sekretarijata takođe saopštavaju da će tokom radova koje izvodi JKP „Beograd put”, u periodu od 4.10. u 22 do 5.10. u 6 sati biti zatvorena za saobraćaj Uzun Mirkova ulica.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.