Komunalne informacije

Komunalne informacije za 24. april

Delovi Novog Beograda, Voždovca i Zvezdare bez vode

Planirani radovi na vodovodnoj mreži na opštinama Novi Beograd, Voždovac i Zvezdara prouzrokovaće u naredna dva dana u pojedinim delovima ovih opština umanjen pritisak i povremene prekide u vodosnabdevanju, saopšteno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Kada je opština Novi Beograd u pitanju, od srede, 24. aprila, u 22 sata do četvrtka, 25. aprila, u 6 sati bez vode će biti potrošači  u ulicama Vinogradskoj i Surčinski put (od broja 1 do broja 7), dok će umanjen pritisak osetiti potrošači u ulicama Dr Ivana Ribara i Surčinski put (od broja 9).

Zbog radova na vodovodnoj mreži na opštini Voždovac, u sredu, 24. aprila, od 8 do 22 sata bez vode će biti potrošači u ulicama Put za Trešnju, Put za Bošnjake, Put za Stublove, Put za Bubanju, Put za Simidžiće, Kragujevački put (od Puta za Trešnju do Puta za Pavićevac), Krajiških brigada, Beogradskoj i Oskoruše. Radovi na mreži dovešće u četvrtak, 25. aprila, od 8.30 do 18 sati do prestanka u vodosnabdevanju potrošača u Ulici Jove Ilića (od broja 104 do broja 142).

Na opštini Zvezdara, zbog radova u sredu, 24. aprila, od 8.30 do 18 sati, bez vode će biti potrošači u Ulici vojvode Šupljikca (od Branka Krsmanovića do Vojvode Petka).

„Vodovod” je takođe saopštio da su odloženi planirani radovi EPS Distribucije „Beograd” u opštini Barajevo, koji su najavljeni za utorak, 23. april.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna, a iz „Vodovoda” apeluju na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Asfaltiranje ulica u naselju Batajnica

U naselju Batajnica u toku je asfaltiranje ulica Oficirska kolonija 6. deo, Velike međe 15. nova i Dragutina Đorđevića, saopštavaju iz Opštine Zemun.

– Osluškujući potrebe građana, Gradska opština Zemun ulaže velike napore i neprekidno inicira infrastrukturne radove. Sve što smo obećali građanima ispunjavamo i naši rezultati se vide na terenu. Zemun je jedno veliko gradilište, radi se na mnogim lokacijama i u saradnji sa izvođačima trudimo se da se svi radovi završe u najkraćem mogućem roku – rekao je predsednik gadske opštine Zemun Dejan Matić.

Do sada su u petoj fazi radova na teritoriji Batajnice asfaltirani delovi ulica Belaričke, Braće Smiljanić, Vojvode Novaka, Zabran 1. nova, Velika međa 23. nova,  Nikole Demonje, Mala međa 37. nova i Stevana Simića.

Gradska opština Zemun nastavlja infrastrukturne radove na svojoj teritoriji u skladu sa strategijom ravnomernog razvoja Zemuna, a svako naselje je podjednako zastupljeno u realizaciji radova, saopštavaju iz ove opštine.

Radno vreme prodajnih i ugostiteljskih objekata za vreme praznika

Prodajni objekti prehrambenog asortimana i ugostiteljski objekti za vaskršnje i prvomajske praznike mogu da rade u izmenjenim terminima radnog vremena, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Za praznike Veliki petak (26. aprila) i Velika subota (27. aprila) objekti su dužni da rade najamnje od 9 do 12 sati.

Na praznik Vaskrs, 28. aprila dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. U ponedeljak, 29. aprila, drugog dana Vaskrsa, dežurni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Za prvomajske praznike, u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati. Na Praznik rada, 1. maja objekti mogu biti zatvoreni, a drugog dana praznika moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda u vreme praznika rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored – početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i verskog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuju vaskršnji i provomajski praznici, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu početi sa radom najranije od 6 sati i raditi najduže do 1 sat po ponoći i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže  do ponoći, a ostalim danima praznika mogu da rade od 6 do 24 sata, odnosno emituju muziku najduže do 23 sata.

Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – 24 sata.

Radovi u ulicama Antifašističke borbe i Đorđa Stanojevića

Tokom radova na uređenju saobraćajnice, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, biće izmenjen režim saobraćaja od 18. aprila  do 4. juna u Ulici Đorđa Stanojevića, od Ulice Marka Hristića do Bulevara Milutina Milankovića, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda biće izmenjen režim saobraćaja u Ulici antifašističke borbe do 19. aprila.

Radovi u Trebevićkoj ulici i Nedeljka Čabrinovića

Ulica Trebevićka od broja 33 do 34 biće zatvorena za saobraćaj zbog radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane”, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Ova ulica biće zatvorena po fazama, tako da će u prvoj fazi od 15. aprila do  14. maja biti zatvorena ulica od broja 33 do ulaza i izlaza u Zavod za biocide i medicinsku ekologiju. U drugoj fazi radova u periodu od 15. do 24. maja za saobraćaj će biti zatvoren deo kod ulaza i izlaza u Zavod.

Ulica Nedeljka Čabrinovića od broja 55 do Ulice Beogradskog bataljona biće zatvorena za saobraćaj do 22. aprila.

Radovi na održavanju Resavske ulice

Resavska ulica, od Nemanjine do Pasterove ulice, biće zatvorena za saobraćaj do 5. maja, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Ulica neće biti otvorena za saobraća zbog radova na redovnom održavanju koje izvodi JKP „Beograd put”.

Trg republike zatvoren, izmene u saobraćaju

Druga faza radova na Trgu republike počinje 1.aprila zbog čega će Kolarčeva ulica biti zatvorena za putnički saobraćaj i javni gradski prevoz.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović izjavio je da veliki projekti, kao što je rekonstrukcija glavnog gradskog trga, zahtevaju zatvaranje pojedinih ulica i izmene u saobraćaju i ističe da će gradska vlast uložiti sve napore da se do 1. septembra ponovo uspostavi redovan režim saobraćaja.

Rafailović podseća da je Trg republike jedno od glavnih saobraćajnih čvorišta u prestonici, tako da je bilo neophodno da se zbog radova uvede privremeni režim saobraćaja koji će, kako kaže, uticati na navike građana.

To su neminovnosti i zato se izvinjavamo našim sugrađanima i apelujemo na njih da imaju razumevanja za ono što radimo. Godinama unazad se nisu radili ovako ozbiljni projekti koji zahtevaju da se zatvaraju ulice i uvodi privremeni režim saobraćaja – rekao je Rafailović.

On je savetovao vozačima da od danas iz pravca Slavije ka Trgu republike i Terazijskom tunelu koriste alternativne pravce, kao što su ulice Svetozara Markovića, Kneza Miloša i Bulevar kralja Aleksandra.

Napomenuo je i da će Ulica braće Jugovića, u potezu kraj Doma vojske, biti dvosmerna za razliku od dosadašnjeg režima i da će biti dozvoljeno skretanje iz Francuske ulice ka tunelu i Bulevaru kralja Aleksandra.

– Da bi se rasteretio tunel, iz pravca Brankovog mosta dozvoljeno je skretanje u Prizrensku ulicu do Terazija, odakle se može skrenuti desno ka Ulici kralja Milana ili levo ka Trgu Nikole Pašića – objasnio je Rafailović.

Izmenjen je i režim javnog prevoza, a okretnica za autobuse i trolejbuse je izmeštena sa Studentskog trga kod Palate „Albanija”, gde će biti polazna stanica za autobusku liniju 31 i još dve linije koje će saobraćati do Slavije.

Rafailović je naveo da će do sredine juna trolejbusi imati poseban režim saobraćaja preko privremeno izgrađene mreže, te da od 7 do 20 neće biti u saobraćaju kako bi se u tom periodu odvijali radovi na Trgu republike.

Takođe će biti skraćene trase za trolejbuske linije 21, 22 i 29, koje će saobraćati do Slavije.

Rafailović je podsetio da se, osim na Trgu republike, trenutno izvode radovi i na Topličinom vencu i dodao da će uskoro početi radovi u ulicama Kraljice Marije i Cara Dušana kada će, takođe, biti uvedene određene izmene u saobraćaju.

Građani treba da razumeju da tako zahtevni radovi podrazumevaju zatvaranje ulica i izmene u saobraćaju. Mi se trudimo da promene budu minimalne i da građani što manje trpe – rekao je Rafailović.

Naglasio je da će gradska vlast uložiti sve napore da radovi na Trgu republike i na Topličinom vencu budu završeni u roku i da se do 1. septembra ponovo uspostavi redovan režim saobraćaja u centru Beograda.

Zatvaranje i izmena saobraćaja u pojedinim ulicama u Zemunu

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane”, na snazi će biti zatvaranje za saobraćaj i izmene režima saobraćaja u ulicama Gornjogradskoj, Ugrinovačkoj, Svetotrojčinoj i Dobanovačkoj od 23. marta. do 23. juna, po fazama, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Faza 14 a – zatvaranje saobraćaja u Svetotrojčinoj ulici, kod raskrsnice sa Dobanovačkom, od 23. marta do 4. jula;
Faza 14 b – zatvaranje saobraćaja u Svetotrojčinoj ulici, kod raskrsnice sa Ugrinovačkom, od 5. do 17. aprila;
Faza 16 – izmena režima saobraćaja u Ugrinovačkoj ulici, kod raskrsnice sa Svetotrojčinom, od 18. do 25. aprila;
Faza 17 – izmena režima saobraćaja u Ugrinovačkoj ulici, između ulica Svetotrojčine i Gornjogradske, od 3.  do 7. maja;
Faza 18 – izmena režima saobraćaja u Ugrinovačkoj ulici, ugao sa Gornjogradskom, od 8. do 15. maja;
Faza 19 – izmena režima saobraćaja u Gornjogradskoj ulici, ugao sa Ugrinovačkom, od 16. do 30. maja;
Faza 20 – zatvaranje saobraćaja u Gornjogradskoj ulici, kod raskrsnice sa Ugrinovačkom, od 31. maja do 4. juna;
Faza 21 – izmena režima saobraćaja u Gornjogradskoj ulici, između Ugrinovačke, Dragana Rakića i Ohridske, od 5. do 11. juna;
Faza 22 – zatvaranje saobraćaja u Gornjogradskoj ulici, između Ugrinovačke, Dragana Rakića i Ohridske, od 12.  do 15 juna;
Faza 23 – zatvaranje saobraćaja u jednom smeru u Gornjogradskoj ulici, ugao sa ulicama Dragana Rakića i Ohridskom (smer ka Ugrinovačkoj) i izmena režima saobraća u raskrsnici ulica Gornjogradske, Dragana Rakića i Ohridske, od 16. do 23. juna.

Radovi u Tadeuša Košćuška

Tokom radova na održavanju koje izvodi JP „Putevi Beograda”, režim saobraćaja biće izmenjen u delu Ulice Tadeuša Košćuška.

Kako je saopštio Sekretarijat za saobraćaj, izmena se odnosi na deonicu kod podvožnjaka ispred SC „Milan Gale Muškatirović”.

Radi se po fazama, i to od 20. marta do 1. jula.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.