Komunalne informacije

Komunalne informacije za 23. januar

Radovi u podavalskim naseljima

Radovi na postavljanju semafora u Belom potoku, Jajincima i selu Rakovica, na prometnim raskrsnicama koje su bile nebezbedne za pešake, nalaze se u završnoj fazi, saopšteno je iz Opštine Voždovac.

Na skretanju iz Avalske ulice u Beli potok već su postavljeni semafori, urađeno je proširenje za autobuse javnog prevoza, kao i novo autobusko stajalište. Uskoro će biti bezbedniji prelazak pešaka i u Bulevaru JNA, na raskrsnici kod Doma kulture u selu Rakovica, gde su u toku radovi na postavljanju trotoara. Postavljeni su semafori kod Spomen-parka „Jajinci” i Doma zdravlja „Jajinci”, dok su kod skretanja za Malu utrinu na raskrsnici sa Ulicom Stojana Ljubića u toku radovi na postavljanju elektroinstalacija za semafore.

Postavljeno je 14 novih autobuskih stajališta, po tri u naseljima Ripanj, Zuce, Pinosava, Beli potok i dva u selu Rakovica. Avalska ulica u Ripnju dobila je novo osvetljenje i to od skretanja za Ripanj kod Avale do naselje Čaršija.

Ekipe JKP „Beograd-put” asfaltirale su deo Ulice III Nova u naselju Pinosava, gde je produžena linija autobusa 401, za koju je već urađeno proširenje buduće okretnice. Takođe su asfaltirane i ulice II, V i VII Nova u Pinosavi.

Opština Voždovac na ovaj način, uz pomoć gradskih javnih preduzeća, nastoji da izađe u susret molbi sugrađana i poboljša bezbednost u saobraćaju stanovnika podavalskih naselja.

Besplatni sportski programi za đake

Sekretarijat za sport i omladinu organizovao je besplatne sportske programe od 1. do 28. februara za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Tokom februara svi zainteresovani beogradski osnovci i srednjoškolci moći će da nauče da plivaju i klizaju. Takođe, oni će imati priliku da učestvuju u zimskim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci, bez obzira na materijalni status, omogući bavljenje sportom, pruži mogućnost da steknu osnovna znanja i veštine potrebne za savladavanje novih motoričkih sposobnosti.

Sa učenicima će raditi licencirani treneri sa dugogodišnjim iskustvom, koji će ih uputiti u savladavanje sportskih igara i plivačkog sporta.
Svi detalji o besplatnim sportskim programima, mestu, satnici i sadržaju programa mogu se naći na sajtu Grada Beograda: www.beograd.rs.

Za škole plivanja potrebno je preuzeti vaučere u Sekretarijatu za sport i omladinu u Ulici kraljice Marije 1 na 11. spratu. Vaučeri će biti deljeni svakog radnog dana od 14. do 31. januara, od 9 do 15 časova. Za sve ostale sportske programe potrebno je prijaviti se organizatoru pre početka programa, jer je broj mesta ograničen. Učenici koji koriste sportske objekte u obavezi su da imaju neophodnu sportsku opremu.

Za škole plivanja koje će se organizovati na teritoriji opštine Lazarevac i u naselju Batajnica, vaučeri će se deliti na teritoriji opštine gde se realizuju škole plivanja.

Plivački klub „Termoelektrana Kolubara” Veliki Crljeni deliće vaučere za „Zimsku školu plivanja 2019” u Savezu sportova Opštine Lazarevac, Savetu za sport MZ „Veliki Crljeni” i na blagajni Sportskog centra u Velikim Crljenima od 10. do 30. januara.

Besplatni vaučeri za školu plivanja, koju organizuje Plivački klub „Aligator”, moći će da se preuzmu u osnovnim školama u Batajnici i u prostorijama ovog plivačkog kluba u Ulici majora Zorana Radosavljevića 315a u Batajnici.

Škole plivanja (obuka za neplivače i usavršavanje tehnike plivanja) organizuju sportske organizacije (klubovi i centri) u sportskim centrima: Akcionarsko društvo Kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun”, Gradski centar za fizičku kulturu, Ustanova za fizičku kulturu Sportsko-rekreativni centar „Tašmajdan”, Sportsko-rekreativno obrazovni centar „Vračar”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Javno preduzeće Sportski centar „Novi Beograd”, Sportsko udruženje „Tonus sport”, Plivački klub „Taurunum”, Plivački klub „Aligator”, Plivački klub „Termoelektrana Kolubara” Veliki Crljeni, Plivački klub „Crvena zvezda”, Plivački klub „Beogradski plivački klub”, Plivački klub „11. april”, Plivački klub „Vračar”, Klub za vodene sportove „Mornar”, Plivački vaterpolo klub „Zemun”, Plivački vaterpolo klub „Novi Beograd”, Vaterpolo klub „Stari grad”, Ženski vaterpolo klub „Crvena zvezda”, Vaterpolo klub za dame TAŠ 2000 i Klub korektivnog plivanja, vaterpola i rekreacije „Vračar”.

Rekreativno klizanje organizuju sledeći sportski centri: Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, JP za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija”, Ustanova za fizičku kulturu i Sportsko-rekreativni centar „Tašmajdan”.

Zimske kampove sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kreativnim programom organizuju sledeći centri: Gradski centar za fizičku kulturu, Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad”, Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije „Surčin”, Ustanova sportski centar „Voždovac”, Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Ustanova „Voždovački centar Šumice”.

Rok važenja parking-karata za invalide produžen do polovine marta

Rok važenja parking-karata za invalide za 2018. godinu, izdatih od strane JKP „Parking servis“, produžen je do 15. marta 2019. godine, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Saopštenje Sekretarijata namenjeno je svim korisnicima prava na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta, prema Pravilniku o određivanju osoba koje mogu ostvariti pravo na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima.

U saopštenju se navodi da je rok važenja produžen u saradnji sa JKP „Parking servis“, na osnovu rešenja Sekretarijata za socijalnu zaštitu, kao i da će prijem zahteva za 2019. godinu početi 1. januara.

Radovi na saobraćajnicama

Sekretarijat za saobraćaj saopštio je da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u narednom periodu izvoditi radove na nekoliko gradskih saobraćajnica. Takođe, zbog radova izmenjen je i režim saobraćaja u ulicama u zoni Mosta na Adi, koji važi do 4. juna 2019.

U Ugrinovačkoj, Branka Pešića i Dobanovačkoj radi se po fazama. U prvoj fazi, od 10. do 13. januara, važiće izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Ulici Branka Pešića, od  Ugrinovačke do Dobanovačke, kao i izmena režima saobraćaja u raskrsnici ulica Ugrinovačke i Branka Pešića. Druga faza traje do 27. januara i tokom nje menja se režim i zatvara saobraćaj u delu Ulice Branka Pešića, od Ugrinovačke do Dobanovačke. Treća faza na istoj deonici trajaće do 31. januara.

U četvrtoj fazi menja se režim i zatvara saobraćaj u Dobanovačkoj, od Branka Pešića do Slavonske, i trajaće do 18. februara. U petoj fazi važiće izmena režima i zatvaranje saobraćaja na istoj deonici, uz zatvaranje saobraćaja u raskrsnici Dobanovačke i Slavonske, i to do 23. februara.

U šestoj fazi menja se režim i zatvara saobraćaj u Dobanovačkoj, od Slavonske do Svetotrojčine, i ta faza traje do 12. marta, dok će se u sedmoj fazi, to jest narednih pet dana, osim ove izmene, zatvoriti i saobraćaj na raskrsnici ulica Dobanovačke i Svetotrojčine.

U poslednje dve faze izmena i zatvaranje odnosi se na raskrsnicu Dobanovačke i Svetotrojčine (do 28. marta) i Dobanovačke, između ulica Svetotrojčine i Dobrovoljačke (do 11. aprila), zaključuje se u saopštenju.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd
Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.