Smashing Pumpkins izdaju online album

Smashing Pumpkins su odlučili da izdaju online album pun neobjavljenih snimaka, kao odgovor na odbijanje Virgin Records-a da ovu odluku stavi na CD. Bend poziva obožavaoce da prošire 25 numera sa albuma pod nazivom „Machina II / The Friends And Enemies Of Modern Music“ putem razmene u MP3 i CD-R formatima, a svake nedelje pojavljivaće se po jedna nova stvar za download na zvaničnom sajtu fan kluba.

Među pesmama koje već cirkulišu nalaze se „Slow Down“, „Vanity“, „Saturnite“ i „Glass“ Theme (Spacey Version)“. Nedavno je izdat vinil sa svih 25 pesama sa ovog albuma, ali u simboličnom tiražu od 25 primeraka, namenjenom kolekcionarima i administratorima sajta fan kluba. Zvanični stav benda je da neće biti novih izdanja ovog albuma.

Ova vest je samo poslednja u nizu neobičnih događaja koji se čikaškoj postavi dešavaju još od maja, kada su, u jeku priprema za promotivnu turneju poslednjeg zvaničnog albuma „Machina / the machines of God“, najavili razlaz. Album je uništen nepovoljnim recenzijama i prodat u svega 490.700 primeraka u SAD (poređenja radi, dvostruki „Mellon Collie And The Infinite Sadness“ iz 1995. prodat je, takođe u SAD, u 4,4 miliona primeraka).

Bend se trenutno nalazi na velikoj evropskoj turneji koja je startovala 16. septembra u Berlinu, a okončaće se 06. novembra, koncertom u Dablinu. Još uvek nije poznato da li će biti organizovan i „oproštajni“ koncert niti za kada su Smashing Pumpkins, u stvari, „planirali“ da se raspadnu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar