Collapse (1)

Zaplet igre Collapse spada u kategoriju jeftine, petparačke naučne fantastike bez mnogo iznenađenja. Godine 2013. Kijev je pogođen neidentifikovanim energetskim outburst-om. On kreira anomaliju koja će ubrzo progutati sve pred sobom, ostavljajući iza sebe pustoš i leševe nesrećnika koji nisu na vreme stigli do zaklona. Jalova skeniranja i istraživanja utihnule i spečene zone ostala su bez rezultata, a deceniju kasnije dolazi i do Prve agresije, naglog širenja zone na teritoriju cele Evrope, što je praćeno pojavom agresivnih mutiranih stvorenja vanzemaljskog izgleda.
Vlasti ili ko god, videvši da je đavo odneo šalu, stavljaju baksuznu teritoriju u karantin podizanjem visokih zidova načičkanih mitraljeskim bunkerima, nadajući se da će se stvari već nekako rešiti same od sebe. Očekivano, unutar zone ubrzo počinju da se pojavljuju malobrojni preživeli, koji se organizuju u manje zajednice i klanove pod vođstvom harizmatičnih lordova. Igrač je u koži jednog od njih, Rodana. Gotovo vek kasnije od nultog incidenta teritoriju pogađa i Druga agresija, koja trenutno briše s lica Zemlje većinu klanova, da bi sve kulminiralo lažnim sastankom preživelih lordova, koji su pobijeni u eksploziji. Pogađate ko je jedini preživeo atentat, pa će se naš rastafarijanski avatar naći pred odisejom koja će ga odvesti na sve četiri strane zatrovanog wasteland-a u pokušaju da otkrije motive koji stoje iza pokušaja njegovog ubistva, a takođe i tajnu same zone i anomalije koja samo što nije zbrisala i ostatak sveta.
Ono što sledi neće ostaviti bez daha baš nikoga: mlevenje armije protivnika po opustošenim predelima razrušene istočnoevropske arhitekture, previše istih ili sličnih linearnih nivoa s retkim promenama okruženja, odmotavanje neinteresantne priče kroz nekoliko dosadnih sinematika i radio-chattera s malobrojnim saveznicima uz ponavljanje jednih te istih radnji i poteza kroz nekoliko poglavlja nevelike dužine. Napucavanje s protivnicima lišeno je bilo kakve spektakularnosti ili razbijačkog osećaja. Oni su u velikoj meri otporni na vaše projektile (uključujući i direktne pogotke u glavu), a mršavi arsenal ne donosi mnogo iznenađenja ni kreativnosti (bazični pištolj s neograničenom municijom, automatska puška, sačmarica, plazma top i sl.).
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

agresijaborbabukacollpsenaucna fantastikaramborusijaanimacijaigreklanovilordpc igrerodan
Komentari (0)
Dodaj komentar