Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck’s Revenge (2)

Avanture imaju jednu vrednost, a to je odlična radnja, to jest interaktivna priča u kojoj može uživati čitava porodica. U poređenju s originalom, ovaj nastavak je po površini pet puta veći, ima više muzike, dijaloga, zagonetki, više likova; uopšte, svega je više. I zabave.
Način kretanja i korišćenja ikona je poznat, bolje rečeno – vrlo jednostavan. Levim klikom mišem krećete se po ekranu, dok desnom tasterom na mišu dobijate interaktivne elemente (razgovor, korišćenje, uzimanje predmeta, otvaranje, zatvaranje). Igra je prilično interaktivna, tako da ćete tim delom biti zadovoljni. Takođe, ima dosta bonus dodataka pa imate dodatni razlog da uživate u igri, a da ne govorimo o ceni, koja je smešna.
Jesmo li vam rekli da u igri imate i takmičenje u pljuvanju u dalj i kuvanje na otrovnim parama? E, sad vam je možda malo jasnije. Nipošto ne propustite da pogledate video koji objašnjava mnogo o igri i pokazuje kako je snimana. Veoma simpatično. Ovo nije tip igre gde sve pršti i leti na sve strane. Nema tu nekih Pixel Shader-a i sličnih nepotrebnih gluposti, u ovoj igri morate uživati i igrati je, ali se i nasmejati. Ipak, u odnosu na prethodni nastavak očekuje vas mnogo napredniji grafički engine, odlična zvučna podloga i ekipa glumaca koji daje glasove. Ali, da ne bi bilo greške, ova igra je obrada istoimene igre od pre poprilično vremena. Ipak, posao je odlično napravljen.
Zvuk je takođe odličan, muzika još bolja, u ovom delu ćete definitivno uživati. Tome treba dodati i odličan crni humor koji prati igru, tako da je ovo bitan deo igre. Zvuku se može dodati i poseban deo, a to su audio komentari (aktivirate ih tasterom "A"), a u tim komentarima na igru će se osvrnuti i sami autori igre. Monkey Island 2 LeChucks Revenge Special Edition je avantura koja je po mnogo čemu posebna i drugačija od ostalih, a to je nešto zbog čega igra može postati popularna. Ruku na srce, ova saga traje već 20 godina. Igra ima još nešto, a to je simpatična grafika i crni humor, koji je čine simpatičnom u pozitivnom smislu. Još jedna odlična stvar je to da se pojavljuje na praktično svim platformama koje danas postoje.
I na kraju, kao i prethodni nastavak, igru ćete moći da jednostavno daunloadujete. Nije prevelika, a košta vas samo desetak dolara. Mala cena za legalno vlasništvo nad igrom koju treba imati u svojoj kolekciji. U svakom slučaju, ovu igru treba igrati.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.