Dark Fall 3 Lost Souls (1)

Veliki majstor samostalnog pravljenja igara Džonatan Bouks ponovo nas je počastio onim što radi najbolje. Posle kratkog izleta van serijala koji ga je proslavio i obrađivanja sablasnih keltskih misterija u Lost Crown-u od pre skoro dve godine, Bouks se vraća ukletom i napuštenom gradiću Dovertonu nekoliko godina nakon događaja iz prvog dela, spreman da raspoložene igrače i ljubitelje svog rada počasti novom porcijom suptilne strave i užasa koji ne počivaju na čudovištima s pet glava, kofama krvi i iznutrica ili dalekoistočnim dugokosim tripovima s kojima dolazi i mnogo vode.
Nakon posete ukletom svetioniku na ostrvu blizu engleske obale iz prvog dela, saga Dark Fall vraća se sablasnoj železničkoj stanici Dovertona i obližnjem hotelskom kompleksu. Igrač je ovog puta u ulozi neimenovanog policijskog inspektora koji se u gradić vraća pet godina posle neuspele potrage za nestalnom lokalnom devojčicom Ejmi Hejven. Odbačen i prezren kako od medija i javnosti, tako i od devojčicine porodice i psihički rastrzan neuspehom prve istrage, naš junak vraća se u mračne skute zaboravljene železničke stanice baš na godišnjicu nestanka, nesvestan prokletstva mesta koje će ga odvući još dublje u ludilo jednom kada "tama padne".
Očekivano, najjači adut trojke je, kao i ranije, vanserijski jeziva i napeta atmosfera koja u igraču stvara nelagodu i strepnju od svakog mračnog ćoška na mestu koje ne biste posetili ni tokom dana u većoj grupi ljudi. Sablasnoj atmosferi i opštoj tenziji, pored napuštenih lokacija, u velikoj meri doprinose i standardne "alatke" koje je Bouks odavno apsolvirao: škriputavi zvuci i šumovi, kikotanje, jauci i stenjanje iz mraka, malobrojna treperava svetla, mnogo prikaza i duhova koji nakratko "tresnu" na ekran ostavljajući vas nesigurne da li ste nešto zaista i videli, uz zadiranje u okultne i druge mračne ljudske i ne tako ljudske aktivnosti. Puristi bi glavnom zapletu mogli da zamere eksploataciju ideja i lokacija iz prvog Dark Fall-a i potencijalni zamor materijala, ali poseta poznatim lokacijama i uvid u to kakav je efekat zub vremena ostavio na njih popularna je mehanika pripovedanja priča u video igrama i teško da će je se većina igrača uskoro zasititi.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

3avanturadark falldovertonejmi hejvenigreizgubljene dušelost soulsmrakpc igre
Komentari (0)
Dodaj komentar